Muzika i film

Jelen Demofest odabrao 35 takmičarskih demo bendova

Banjalučki muzički festival Jelen Demofest odabrao je imena 35 demo bendova, koji će ukrstiti instrumente i takmičiti se za prestižne nagrade i priznanja, na sedmom izdanju festivala od 17. do 19. jula na tvrđavi Kastel.

Izvođači su odabrani po visokim kriterijumima šestočlanog žirija, a prve dvije takmičarske večeri nastupiće 18, odnosno 17 sastava. Šansu da se u velikom finalu ponovo pokažu u najboljem svjetlu, i tako pokušaju završiti među najbolja tri, od spomenutih 35, imaće svega 10 bendova sa najviše osvojenih bodova.

Priliku da pokažu šta znaju, dobili su sljedeći bendovi, a navedeni su abecednim redom, nezavisno o broju bodova, koje im je žiri dodijelio:

And the Kid, Zagreb

Applesauce Lorraine, Kranj

Artan Lili, Beograd

Benefit, Banjaluka

Broken Ideas, Zagreb

Čaras, Kragujevac

Echo Ega, Kragujevac

Frontman, Kragujevac

Garage in Juny, Osijek/Požega

Hod, Beograd

Hulahoop, Kamnik

Itch, Beograd

Ivana Picek, Zagreb

Ivica, Pančevo

Jenki Zu, Brčko

Krešo i kisele kiše, Rijeka

Lolita, Koprivnica

Lorna Wing, Beograd

Low Peak Charlie, Primorska/Ljubljana

Manitou, Nikšić

Milost, Đurđenovac

Omladinac, Subotica

Organizam, Beograd

Pitchwise, Beograd

Punk Art, Tuzla

Quarter Buz, Beograd

Robinovi Hudovi, Banjaluka

Seven Mouldy Pigs, Zagreb

Shanghai Street Fight, Banjaluka

Shewa, Sinj

Svemir, Zagreb

Swimming Pigs, Beograd

Vizija, Skoplje

Voodoo Mojo, Banjaluka

Zoon Politikon, Podgorica 

Oni koji su ove godine odlučivali ko će se ove godine takmičiti na bini Jelen Demofesta, od čak 457 prijavljenih izvođača, te će takođe ocjenjivati najbolje demo sastave regiona na samom festivalu su muzičari Rambo Amadeus, poznat i kao Svjetski Mega Car, Davor Gobac, harizmatični frontmen Psihomodo Popa, Branislav Babić Kebra, pjesnik i vokal benda Obojeni program, te jazz gitarista Dušan Jevtović i režiser Zoran Marković Zonjo iz humorističko-muzičke trupe The Books of Knjige, kao i Brankica Janković, direktorica Jelen Demofesta.


Takođe, žiri će dobiti pojačanje za vrijeme festivala, pa će se tokom glasanja na tvrđavi Kastel već navedenim članovima žirija pridružiti i Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, te Zlatko Nojkov, marketing menadžer Molson Coorsa za  BiH. 

Trećeplasirani takmičar osvojiće binsku opremu u vrijednosti 2.000 evra, vicešampion dobiće 3.000 evra za binsku opremu, a najbolji demo bend čeka 5.000 evra, što uključuje i nagradu profesionalnog snimanja albuma i video spot u MTV produkciji. 

Nagrađen instrumentom biće najbolji basista festivala, dok će najbolji bubnjar kao nagradu dobiti doboš za svoj set, a Jelen Demofest ne zaboravlja ni lokalnu scenu, pa će najperspektivnijem banjalučkom sastavu biti uručeno 1.000 evra. 


Podsjećamo, sedmi Jelen Demofest donosi do sada najbogatiji revijalni program, pa će nakon takmičarskih nastupa publika uživati u nastupima svjetski priznatih i poznatih izvođača. Na Kastelu će tako nastupiti njemački rok sastav Guano Apes, koji će promovisati svježe studijsko izdanje "Offline", te reggae zvijezda Max Romeo sa Jamajke, koji donosi u Banjaluku tople karipske note. Takođe, sviraće i popularni regionalni bendovi, pa će se sa bine Jelen Demofesta čuti hitovi Damira Urbana & 4, te Hladnog piva i grupa Eyesburn.

Svi progamski sadržaji Jelen Demofesta biće besplatni, a generalni sponzori festivala su Jelen pivo, kompanija m:tel i Huawei. 

autor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog