Mundijal 2014

Junak je Anhel Di Marija!!!

Švajcarska je vrlo disciplinovano ušla u utakmicu što je Argentini predstavljalo veliki problem.

Prvi put na Mundijalu u Brazilu su naletjeli da ozbiljnu reprezentaciju, čije su linije funkcionisale kao i satovi koje proizvode. Ne želimo podcijeniti Nigeriju, BiH ili Iran, već je činjenica da Hicfildov tim ima više kvaliteta nego li spomenuti rivali. 

Mesi i družina su pokušavali kroz posjed doći do šanse. Međutim, najbolju priliku u prvih pola sata imali su Švajcarci. Čaka je s deset metara neometano šutirao, ali je Romero sjajno odbranio. Odbijenu loptu pokupio je Behrami, šutirao sa 17 metara ali je rezultat ostao nepromijenjen. 

Dva minuta kasnije, odgovorili su plavo-bijeli. Odlično je Anhel Di Marija izveo korner, sve što je Garaj trebalo učiniti je da je ćušne u mrežu. Ipak, promašio je loptu. 

U 39. minutu, katastrofalna reakcija Romera, a još gora napadača crvenih Drmića. Lopta je prozujala kroz obranu Argentinaca, Romero je oklijevao prilikom istrčavanja, a bio je uvjerljivo najbliži. Drmić je pokupio loptu, krenuo ka golu i pokušao da lobuje. Možete zamisliti kako je to završilo ... 

Švajcarci su nastavili i u drugom poluvremenu s vrlo organizovanom i disciplinovanom igrom. U dva tri navrata, priprijetili su čuvaru mreže Gaučosa. 

Nebesko-plavi su od 58. do 62. minuta imali dvije odlične prilike. Prvu je propustio Roho. Šutirao je s lijeve strane iskosa, ali je Benaljo odbranio. Čuvar mreže Švajcarske je ponovno bio u središtu dešavnja kada je zaustavio udarac Higuaina glavom sa sedam metara. 

Konačno se na utakmici pojavio i Leo Messi. Napadač Barselone je primio loptu na 16 metara, ali je njegov šut završio iznad prečke. 

Samo što je ušao u igru u 74. mintutu, Palasio je imao šansu da zatrese mrežu Benalja. Poslije udarca napadača Intera, lopta prozujala pored stative. 

U 77. minutu, Messi je napravio dar mar u šesnaesercu, šutirao, ali je golman odlično intervenisao. Nije bilo golova ni poslije 90 minuta, pa su se igrali produžeci. 

Već u drugom minutu prvog produžetka, Argentina je imala dvije prilike ali nijednu nije iskoristila. Kako je vrijeme odmicalo, napadi i jedne i druge reprezentacije su se završavali oko šesnaesterca. 

Anhel Di Marija je u 108. iznenadio sve igrače Švajcarske šutem s ruba šesnaesterca ali jedino se Benaljo nije dao prevariti. 

Taman kada su se očekivali jedanaesterci, najbolji igrač na meču do tada postiže gol. Igrao se 118. minutu, Palasio je ukrao loptu Lihštajneru, proslijedio je do Mesija, koji je pretrčao 20 metara i asistirao do Di Marije, koji je neumoljiv egzekutor! 

Dva minuta kasnije, Džemaili je umalo izjednačio. Stativa je zaustavila njegov udarac glavom! Još su Švajcarci imali slobodan udarac u 123. minuti, ali je Šaćiri pogodio vrh živog zida. 

Na kraju, zahvaljujući golu Di Marije, Argentina je u četvrtfinalu.

Piše: Srđan Šekara
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog