Muzika i film

Počinje EXIT

NOVI SAD – Na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi večeras će početi 15. "Egzit", jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi.

Zvijezde prve večeri biće legendarni britanski duet "Pet šop bojs" /Pet Shop Boys/, koji će nastupiti na glavnoj festivalskoj bini, najavili su organizatori, koji očekuju duplo veću posjetu od prošlogodišnje. 

Čin otvaranja, koji će prema najavama biti spektakularan, režiraće čuvena kreatorka i dizajnerka Es Davlin, koja je bila zadužena za dizajn ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. 

Prije nastupa "Pet šop bojsa" i ceremonije otvaranje nastupiće "Strome" 

/Stromae/, trenutno najpopularniji frankofoni izvođač na svijetu s više od pola milijarde pregleda na "Jutjubu". 

Muzički program ovogodišnjeg "Egzita" biće uravnotežen i prilagođen je mlađim i starijim generacijama. Jedno od glavnih obilježja biće to što će, na osnovu želje posjetilaca prošlogodišnjeg festivala, nastupati zvijezde koje nikad nisu nastupale na prostorima Srbije i okruženja. 

Tokom festivala nastupiće "Rudimental" /Rudimental live/ koji je prošle godine proglašen za najbolji novi bend, kao i pjevačica Glorija Gejnor koja je već 35 godina "vlasnica" vjerovatno najvećeg hita svih vremena "Aj vil survajv" /I Will Survive/. 

Osim njih, na nekoj od brojnih bina na Petrovradinskoj tvrđavi nastupiće hrvatski duet "2Cellos", "Afrodžek" /Afrojack/, zatim jedan od najboljih novih bendova "Hrts" /Hurts/, kao i "Dip diš" /Deep Dish/ i drugi. 

Očekuje se da će veliku pažnju posjetilaca izazvati i nastupi Karla Koksa /Carl Cox/ i prijatelja, kao i "Ejžn dab fondejšna" /"Asian Dub Fondation"/. 

"Egzit" se završava u nedjelju, 13. jula. 

Odmah po završetku "Egzita", na budvanskoj plaži "Jaz" biće održan "Si dens festival" na kome će nastupiti velike zvijezde poput "Egzempl" /Example live/ i "Džemirakvaija" /Jamiraquai/, kao i mnogi drugi svjetski popularni izvođači. 

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li visoki predstavnik Valnetin Incko treba da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH?

Rezultati ankete
Blog