Banja Luka

Bombe ispod Gradskog mosta u Banjaluci

Dva dana pred održavanje manifestacije "Ljeto na Vrbasu" ispod Gradskog mosta u Banjaluci u rijeci Vrbas pronađeno nekoliko bombi različite veličine.

 Članovi ronilačkog kluba "Buk" tokom pregleda korita rijeke Vrbas našli su tri tromblona i dvije nepoznate eksplozivne naprave, potvrđeno je mondu u "Buku".

"Pronađene su dvije eksplozivne naprave za koje još nismo utvrdili tačan model, kao ni starost, ne znamo da li je možda riječ o nekim starijim napravama, možda iz Drugog svjetskog rata, kao i tri tromblona", rekao je predsjednik RK "Buk» Miroslav Mišković.

On je dodao da je eksplozivne naprave najvjerovatnije donijela voda tokom posljednjih poplava.

"Obavješteni su svi nadležni organi, a njihovo vađenje iz rijeke Vrbas biće obavljeno sutra ujutro. One se nalaze u vodi i trenutno ne postoji nikakva opasnost za okolinu tako da se saobraćaj preko mosta može normalno odvijati, a bombe će biti izvađene sutra".

U nedjelju, 13. jula upravo na lokaciji ispod Gradskog mosta biće otvorena manifestacija Ljeto na Vrbasu.

Tog dana biće održano takmičenje u sportskom ribolovu, "pasuljijada", vaterpolo utakmica, skokovi sa gradskog mosta, nastupi ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba "Buk", banjalučkih mažoretkinja, kao i dodjela nagrada i priznanja.

izvor: mondo.ba

 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog