Banja Luka

Ljeto na Vrbasu

Kragujevčanin pobjednik skokova sa gradskog mosta

BANJALUKA- Marko Pavlović iz Kragujevca pobjednik je tradicionalnih skokova "Vrbaska lasta" sa banjalučkog gradskog mosta, koji se održavaju u okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Drugo mjesto pripalo je Borku Miladinoviću iz Užica, a treće Danku Dangubiću iz Konjica. 

Samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka Zoran Sanković rekao je Srni da je u skokovima učestvovao 21 takmičar, a prvi put ove godine nastupila je djevojka - Dajana Dangubić iz Konjica koja je u revionalnom dijelu izvela skok na noge. 

Održano je i takmičenje u sportskom ribolovu i u pripremanju kotlića. 

"Nažalost, nije bilo moguće održati vaterpolo utakmicu, jer je temperatura vode izuzetno niska. Nadamo se da će do 27. jula sunce dovoljno ugrijati Vrbas i da će tada biti održana ova utakmica", rekao je Sanković. 

Posjetioci su danas imali priliku da uživaju i u nastupu banjalučkih mažoretkinja, ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba "Buk", te pripadnika dajak udruženja. 

Sanković je najavio da će 27. jula, u okviru manifestacije "LJeto na Vrbasu", biti održana trka kajak i dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka, te nastup ronilaca i spacijalaca Ronilačkog kluba "Buk". 

Manifestaciju, 61. po redu, organizuje Turistička organizacija grada Banjaluka. Prvi put je održana 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu" u organizaciji članova Kluba akademičara Banjaluka.

Jedan od ciljeva manifestacije je da se ukaže na značaj rijeke Vrbas za Banjaluku i njene građane. 

izvor: Srna

 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog