Muzika i film

Banja Luka

Fresh Wave Festival na Kastelu

Banjalučka tvrđava Kastel od sedmog do devetog avgusta biće domaćin trećeg Fresh Wave Festivala.

Na konferenciji za novinare predstavljen je program, koji je do sada najraznovrsniji.

Na glavnoj bini najveća imena elektronske muzike su DJ iz Velike Britanije Mark Knight, australijski dvojac Yolanda bee cool, dok će špansku scenu predstavljati Jerry Ropero.

Pored elektronske muzike po prvi put Fresh Wave Festival uvodi Live binu na kojoj će svirati Majke, Zabranjeno Pušenje, THC la Familija, Fantastična četvorka, Orthodox Celts. Organizatori isitču da su se potrudili da ove godine festival ima što raznovrsniji program pa su uveli Live binu, na kojoj će nastupati i lokalne grupe Aurora, Grasshoppers, Funhouse.

Strahinja Grahovac, organizator Fresh Wave Festivala rekao je da se nija lako prihvatiti ovako velikog događaj u vremenu ekonomske krize, te da je teško pronaći sponzore. Mi smo se potrudili dovesti izvođače koje ovdašnja publika poznaje i voli. Ako je suditi po prvim reakcijama, mislim da smo uspjeli, istakao je Grahovac.

Dnevna festivalska ulaznica košta 15, dok je cijena za trodnevnu 35 konvertibilnih maraka. Ulaznice se od sutra mogu kupiti na kupikartu.ba. Od ove godine po prvi put biće organizovan prevoz iz Sarajeva, Tuzle, Zagreba i Ljubljane. 

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li visoki predstavnik Valnetin Incko treba da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH?

Rezultati ankete
Blog