Muzika i film

National Geographic poručuje: Sabor u Guči ne smijete propustiti!

Predstojeći 54. dragačevski Sabor trubača u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina “National Geographic” među 10 najbitnijih događaja u svijetu koji se ne smiju propustiti u avgustu ove godine, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

“National Geographic” je Sabor trubača u Guči smjestio rame uz rame sa svjetski poznatim festivalima u Španiji, Japanu, Americi, Južnoj Africi, Australiji…

Taj festival, prema procjeni organizatora, godišnje posjeti oko pola miliona turista i već godinama jedan je od događaja koji našu zemlju čini jedinstvenom na kulturnoj i turističkoj mapi svijeta, navedeno je u saopštenju TOS-a.

Ovogodišnji 54. po redu biće održan od 6. do 10. avgusta. Specijalni gosti biće trubački velemajstori Elvis Ajdinović, Dejan Petrović i Dejan Lazarević. Svojim koncertima, ove godine publiku će obradovati, 7. avgusta Svetlana Ražnatović Ceca, a 10. avgusta Magnifico i Miroslav Ilić.

Osim najvećih domaćih zvijezda koje će svojim nastupima uveličati ovogodišnji Sabor trubača, svi posjetioci će imati priliku da prate “okršaj” najboljih majstora trube.

izvor: Novosti

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog