Zdravlje

Svako jutro započnite šoljom tople vode sa limunom

Јutarnji rituali su neizbježan dio našeg života.

Dok je nekom prva pomisao šetnja psa, odlazak u kupovinu, prelistavanje obaveza, prva kafa, cigareta ili doručak, neko pronađe vremena i za svoje zdravlje, pa dan započne napitkom koji čini "čuda" za naš organizam. I vama preporučujemo!

Niko od nas nema garancije za zdrav i dugovječan život, ipak, možemo se potruditi da ponekad povedemo računa o svom organizmu i pomognemo mu jednostavnim "trikovima" i navikama. Svako jutro započnite čašom tople vode u koju ćete dodati sok od jednog limuna, i ubrzo ćete primijetiti niz prednosti koje ova mješavina donosi.

Oduzeće vam svega minut, dva, a podariće vam jak imunitet i poboljšaće vaše cjelokupno zdravlje! Prve rezultate ćete primijetiti već nakon mjesec dana. Recept je veoma jednostavan, dovoljne je da svako jutro u šolju tople vode iscijedite pola limuna!

1. Јača imuni sastav: Limun je prepun vitamina, koji je čudotvoran za liječenje prehlade, ali i oporavak imuniteta, a obiluje i kaliujumom koji stimuliše mozak, nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

2. Djeluje kao blagi, prirodni diuretik i pomaže varenju: Limunov sok otklanja nadust stomaka, potpomaže varenje, a ublažava i simptome gorušice ili podrigivanja. Takođe, ono vas tera da putem mokrenja češće izbacujete toksine iz organizma, ali i sprečava detoksikaciju.

3. Uravnotežava pH vrijednost u tijelu: Uprkos tome što je veoma kiseo, limun u organizmu postaje alakalan (bazan), a upravo su alkalne namirnice ključ za dobro zdravlje, pokretljivost, elan....

4. Pomaže pri gubitku kilograma: Limun je pun vlakana, pa se zato uspješno bori protiv gladi, prenosi RTRS.

5.Čisti kožu: Vitamin C pomaže pri smanjenju bora i fleka na koži. Limun i topla voda podmlađuju kožu, ali i izvlače toksine iz nje, zbog čega će vaša koža uvijek biti čista!

6. Osvježava dah: Limun ne samo što će vam omogućiti svež dah, već će i ublažiti eventualnu bol zuba ili upalu desna. Ipak, imajte na umu da limunska kiselina nagriza gleđ, pa vodite računa da nekoliko sati poslije konzumiranja vode sa limunom ne perete zube.

7. Podiže energiju i raspoloženje: Limunov sok obezbjeđuje čovjeku energiju i utiče na smanjenje anksioznosti i depresije! Miris limuna u trenu poboljšava raspoloženje i "čisti" um.

8. Hidrira limfni sastav: Čaša tople vode sa limunom spriječiće dehidriranost i nadbubrežni umor u toku dana, što je veoma bitno, jer ako je naše tijelo "žedno" to može dovesti do sitnih zdrastvenih smetnji.

izvor: Press

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog