Muzika i film

Crkva zabranila šetnju nage Sersei po Stradunu

DUBROVNIK – Jedna od ključnih scena u petoj sezoni „Igre prijestola” neće biti snimljena na planiranoj lokaciji u Dubrovniku zato što je to zabranila crkva, prenose hrvatski mediji.

Kraljica Sersei, koju glumi Lena Hedi, trebalo je da naga prošeta dijelom Straduna, od dubrovačke katedrale do Sponze.

„Scena je trebalo da bude snimljena u Dubrovniku gdje crkva ima veliku moć i rigidnu politiku prema javnom iskazivanju seksualnosti”, piše sajt TMZ.

Njihovi izvori kažu da lokalna filmska komisija producentima ne može da izda dozvolu za snimanje, prema naredbi koja je stigla iz Dubrovačke biskupije.

Problem je što producenti ne mogu da odustanu od scene jer je ona ključna za razvoj priče i jedan od važnih momenata u knjizi pa će ipak potražiti drugu lokaciju za snimanje.

Hedi je ranije rekla da je upravo ta scena jedan od razloga zbog čega je njen lik u ranijim epizodama ostao pokriven.

„Bila sam vrlo nepopustiva u namjeri da je držim obučenom jer mislim da je to dio njene moći. Ona može biti seksualna i čudna i ženstvena ali ne i gola. I mislim da ćemo zbog toga imati šokantniji prizor gubitka moći kada se to dogodi”, rekla je glumica i dodala da se „malo boji” te scene.

Serija HBO-a „Igra prijestola”, rađena prema romanima DŽ.R.R. Martina koje je u Srbiji objavila Laguna, inače vrvi od scena seksa i golotinje i gotovo sve glumice u seriji skinule su se makar jednom, zbog čega ovu popularnu seriju često kritikuju da žene tretira kao predmete.

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog