Radnička prava i pravo na rad

Željeznice RS

Usaglašavanje načina penzionisanja za 50 radnika

BANJALUKA - Stručne službe "Željeznica Republike Srpske" i Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske trebalo bi da usaglase način za penzionisanje više od 50 radnika željeznica, dogovorili su predstavnici uprave "Željeznica Srpske" sa ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Čubrilovićem, ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Petrom Đokićem i predstavnicima nadležnih institucija.

Na sastanku u Banjaluci, kojem su prisustvovali predstavnici Fonda PIO, Fonda zdravstvenog osiguranja i Poreske uprave Republike Srpske, bilo je riječi o penzionisanju ovih radnika po osnovu godina starosti ili godina staža. 

Konstatovano je da svim radnicima u "Željeznicama Srpske" koji su po bilo kom osnovu ispunili uslove za penzionisanje bude izdato rješenje o penzionisanju na osnovu do sada uplaćenih obaveza prema Fondu PIO, a da im se nakon preostalih uplata izda novo rješenje, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske. 

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima poravnanja potraživanja i obaveza koje imaju željeznice prema republičkim organima.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog