Zdravlje

Brže i lakše liječenje pacijenata iz Republike Srpske u Turskoj

Predstavništvo vodeće privatne kompanije za pružanje zdravstvene zaštite „Adžibadem“ iz Turske, sinoć je svečano otvoreno i u Banjaluci.

Zahvaljujući novootvorenom predstavništvu, svi zainteresovani građani Republike Srpske  biće od danas u prilici da lakše i brže dođu do željene informacije, kao i da saznaju sve neophodne detalje o mogućnostima liječenja u Turskoj.

Do sada je u Adžibadem-u u Turskoj omogućeno liječenje tumora najsavremenijim metodama i tehnikama za preko 1000 pacijenata iz Srbije, 150 iz Crne Gore i preko 100 iz Republike Srpske. Pacijenti su prije svega odlazili u Adžibadem na radiohirurske (“gama nož” ili “sajber nož”) i kardiohirurške intervencije, ali odlazili su i na druga onkološka i hematološka liječenja, kao i na operacije iz oblasti opšte hirurgije i dječije neurohirurgije.

 „Predstavništvo za sve pacijente sa ovih prostora organizuje odlazak u “Adžibadem”, rezerviše avio karte, organizuje doček na aerodromu i besplatan prevoz na relaciji aerodrom-hotel-bolnica u Turskoj. Da bi olakšali komunikaciju, obezbjeđena je i usluga prevodioca tokom boravka u bolnici. Nakon liječenja ili operacije organizovan je i povratak pacijenta kući. Preko predstavništva pacijenti ostaju u kontaktu sa ljekarom i poslije povratka iz bolnice, da bi se pratio njihov oporavak do potpunog izlječenja“ istakla je Severdžan Eralp predstavnica Adžibadem za Balkan.

Turska prednjači u svjetskoj medicini u liječenju tumora „gama nožem“ ili „sajber nožem“ što je nova generacija  tehnologije, a pored ovoga prepoznatljivi su i po transplantacijama jetre, bubrega i koštane srži, onkološkoj ginekologiji, kompleksnoj neurohirurgiji, robotskoj hirurgiji, kardiohirurgiji i uspješnim umjetnim oplodnjama.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog