Muzika i film

Šta su Sarajevo i Banja Luka pripremili za doček Nove godine?

Neko se odlučio za putovanje, drugi će na planine, neki kod kuće, a izgleda da je najviše onih koji će Novu godinu dočekati u najpopularnijim ugostiteljskim objektima. Tako su se Sarajevo i Banja Luka spremili da gostima prirede potpun užitak, kako u muzici, tako i u hrani.

U najvećem hotelu u BiH, sarajevskom "Hollywod"-u, gosti će Novu godinu dočekati uz čuvenog Halida Bešlića i prateći bend, ili uz "Hollywood band".

Iz tog hotela za portal "eKapija.com" kažu je dolazak najavilo više od 800 gostiju iz 11 zemalja.

- Mnogi od njih dočekuju Novu godinu u hotelu "Hollywood" već 10 godina za redom. To najbolje govori o atmosferi, gastro ponudi, kvalitetnoj usluzi i svemu što donosi najviši nivo realizacije, što je i osnovna karakteristika rada ovog najvećeg hotela u Bosni i Hercegovini i, po mnogim parametrima, jednom od najboljih na Balkanu - kaže Edvard Kapetanović.

Novu 2015. godinu u restoranima hotela "Hollywood", u lijepom raspoloženju, dočekaće nešto više od 1.000 gostiju.

Program, koji kreće već 30. decembra podrazumijeva piće dobrodošlice, večeru uz folklor i tradicionalnu muziku, noćenje. Sljedeći dan slijedi doručak, obilazak grada – panoramsko razgledanje, šetnja starim dijelom grada u pratnji stručnog vodiča, fakultativni ručak u nekoj od brojnih ćevabdžinica, a alternativni izbor je odlazak na skijanje na Bjelašnicu ili Igman. Povratak u hotel je u poslijepodnevnim satima. Slijedi čajanka u "pet", a onda pripreme i doček Nove godine u hotelu.

Prvog dana 2015. organizovan je izlet i piknik na Vrelu Bosne, rekreativno popodne u velnes centru i bazenu hotela, kafa u sumrak, repriza dočeka Nove godine. Drugog dana januara tu je doručak i piće za sretan put.

Čuveni hotel "Evropa" pripremio je interesantan program, i to u dvije sale. U Bečkoj kafani pjevaće Al Dino, a tu će doček koštati oko 150 KM po osobi, što uključuje večeru i čašu šampanjca u ponoć. U restoranu hotela, gdje će svirati hotelski bend, oni koji se odluče izdvojiće 62 KM po osobi. Sve ukupno, "Evropa" očekuje 500 gostiju, a rezervacije su počele.

Enes Begović biće zadužen za dobru feštu u "Termama Ilidža". Svečana večera po principu švedskog stola, sa pićem dobrodošlice i čašom šampanjca, košta 130 KM.

Iz "Termi" kažu za naš portal da je cijena noćenja sa doručkom za dvije osobe u hotelu sa 4 zvjezdice za Novu Godinu snižena sa 144 KM na 124 KM.

U sarajevskom hotelu "Radon plaza" doček će biti organizovan kako u kongresnoj dvorani, tako i u restoranu na 15. spratu. U dvorani će za mikrofonom biti Neno Murić sa bendom, a gosti će za večeru (švedski sto) i čašu šampanjca izdvojiti 100 KM po osobi. To uključuje i ulaznicu za velnes centar. Ista cijena i usluga (večera od 5 slijedova) važi i za restoran na 15. spratu, a tamo će vas uz note starogradskih pjesama u Novu godinu uvesti Kenan Mačkić.

Tamburaška muzika uz večeru koja košta 60 KM biće obezbijeđeni u najluđoj noći u restoranu "Park prinčeva", a mjesta, kako kažu, još ima.

Tradiconalno, dobar provod će biti 1. januara u kultnom restoranu "4 sobe gospođe Safije", uz slow food program.

Sarajevski "Underground Club" organizuje DJ Sandy i domaći bend "VIS Undergrounderi".

- Uz "Undergroundere" provod je zagarantovan, s obzirom na to da je to bend sastavljen od najboljih sarajevskih muzičara koji inače sviraju u daleko poznatijim bendovima. Na primjer, Jugo Emir je stalni član bend "Letu štuke". Ulaz je 10 KM, a rezervacije primamo od 15. decembra i bice pušteno u prodaju 250 karata. Drugog januara ugostićemo "M&J duo" iz Splita, a noć iza je sarajevski bend "Dernex", a 3. januara "Gonzo bend" - kažu iz "Underground Cluba".

Što se tiče dočeka u centru Sarajeva, Gradska uprava još pregovara ko će od muzičkih zvijezda zajedno sa Sarajlijama i ostalim gostima odbrojavati poslednje minute 2014. godine.

Centralna manifestacija u najluđoj noći, za sve građane Sarajeva, ali i turiste, održaće se na trgu ispred BBI centra uz dobru muziku i provod, a tačno u ponoć, biće upriličen i vatromet - rekli su iz Gradske uprave.

Banja Luka

Gosti iz regiona okupirali su hotel "Bosna", za noćenje 31. decembra skoro sve je popunjeno. Za one goste koji dolaze van Banja Luke, a dočekaju Novu godinu u ovom hotelu, noćenje je gratis. Muzika je uživo, a za sam doček moraćete izdvojiti 120 KM po osobi.

Ana Kokić i Bend Bojana Čikića najpopularnijim pjesmama uvešće goste restorana "Integra" u Novu godinu. Rekli su nam da svečana večera košta 85 KM.

Tamburaši će uveseljavati goste restorana "Kazamat". Rekli su nam da će cijene biti na nivou prošlogodišnjih, a to je večera koja košta 100 KM za jednu osobu.

U klubu "Tamaris" nastupa Goca Tržan. Oni koji su se odlučili da ovdje dočekaju Novu godinu, sve je na bazi "all inclusive", a košta 75 KM za muškarce, dok je za žene 55 KM.

Slovenci su već rezervisali mjesta u popularnom "Underground", gdje doček uz najnovije zvuke di džejeva košta od 20 do 150 KM. 

izvor: ekapija.com

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog