Muzika i film

Preminuo Džo Koker

Legendarni pevjač Džo Koker umro je u 71. godini u svom domu u Koloradu od raka pluća. Koker je bio jedinstven po svom hrapavom glasu, koji je obilježio bluz i rok muziku. Dva puta je nastupao u Beogradu.

Džon Robert Koker, pjevač i tekstopisac iz Šefilda, u karijeri dužoj od 40 godina, iznedrio je mnoge hitove. Unchain My Heart, You are so Beautiful, Up Where We Belong, You Can Leave Your Hat On, samo su neki od njih.

Kokerov agent Beri Maršal istakao je da je Džo Koker bio jedinstven i da će biti „nemoguće ispuniti prazninu koju je ostavio u našim srcima“.

Koker je rođen 20. maja 1944. godine u Šefildu u Engleskoj. Poznat po svom hrapavom glasu, pjevačku karijeru započeo je u pabovima i klubovima u Šefildu šezdesetih godina prošlog vijeka.

 

Popularnost je stekao svojom verzijom hita „Bitlsa“ With A Little Help From My Friends, čija je obrada dospjela na prvo mjesto listi najslušanijih pjesama.

Status svetske zvijezde stekao je pjesmom Up Where We Belong za film Oficir i džentlmen, koju je izveo u duetu sa Dženifer Varns. Pjesma je postala apsolutni hit, a nagrađena je Gremijem i Oskarom.

Iz Britanije je otišao 1978. godine, kada se preselio na ranč u Santa Barbari u Kaliforniji. Nakon vjenčanja sa Pem Bejker 1987. godine preselio se na ranč u Kroford u Koloradu.

izvor: RTS

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog