Student Info

Premijera dokumentarca “Težina lanaca 2” 22. januara u Banskom dvoru

Projekcija dokumentarnog filma „Težina lanaca 2″srpsko – kanadskog producenta i režisera Borisa Malagurskog održaće se u četvrtak, 22. januara 2015. godine u 18.00 časova u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Premijeno prikazivanje filma organizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske i Banskim dvorom.

 “S obzirom na veliku zainteresovanost, organizovaćemo još jednu projekciju filma. Druga projekcija održaće se 23. januara 2015. godine u Domu omladine – Banja Luka, a o terminu ćemo vas naknadno obavijestiti”, navodi se na internet stranici Studentskog parlamenta.

Dokumentarni film „Težina lanaca 2″ bavi se neoliberalnim reformama na prostoru Balkana nakon raspada Jugoslavije i uticaja tih reformi na ekonomiju, medije i društvo. Uz ekskluzivne intervjue sa svjetski priznatim stručnjacima, govori o rasprodatim i opljačkanim preduzećima, korumpiranim lokalnim političarima, fiktivnim tribunalima, destruktivnim stranim investitorima i raznoraznim ekonomsko – vojnim savezima. A sve u svrhu jednog cilja – ekonomske okupacije zemalja.

Svjetska premijera filma bila je 20. novembra na Montekasino filmskom festivalu u Johanezburgu. Od tada, ovaj dokumentarac je prikazan u mnogim gradovima širom Evrope i svijeta.

 

Široj javnosti Malagurski je poznat po svojim ranijim ostvarenjima na polju dokumentarnog filma. Njegov najpoznatiji dokumentarac je “Težina lanaca”, a veliki uspjeh su doživjeli “Kosovo: Možete li da zamislite?”, “Pretpostavka pravde”, te “Beograd”.

Ulaznice za premijeru, kao i za drugu projekcijumogu se preuzeti od 15-og januara u kancelariji KSBL-a (Studentski dom Nikola Tesla – paviljon 1) u terminu od 11-13 časova i kancelariji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci (zgrada Rektorata – suteren) u terminu od 13:30 – 15:30 časova.

Ulaznice su besplatne, a broj mjesta ograničen.

Izvor: Studentski parlament Banja Luka

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog