Muzika i film

„Live Earth” koncert za spas planete

Više od 100 umjetnika učestvovaće na globalnom „Live Earth” koncertu koji će biti održan 18. juna kako bi se izvršio pritisak na svjetske lidere da preduzmu mjere kako bi se spriječilo dalje klimatsko otopljavanje.

Imaćemo jedan događaj u cijelom svijetu, na svih sedam kontinenata”, najavio je bivši američki potpredsjednik Al Gor na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Američka pop zvijezda Farel Vilijams, čija je pjesma „Happy” prošlog ljeta bila planetarni hit, biće muzički direktor najavljenog spektakla.

Gor predviđa da će „koncert za klimu” pratiti uživo, na televiziji, radiju i internetu oko dvije milijarde ljudi, te da će to biti dovoljan pritisak na svjetske lidere da postignu dogovor o klimi na konferenciji Ujedinjenih nacija koja će biti održana u decembru u Parizu.„Ovo je godina klime”, istakao je Gor govoreći o globalnom otopljavanju i njegovim posledicama.„Pregovori u Parizu su krucijalni. Uspjeh zavisi od političke volje”, naglasio je on.

Organizacija „Live Earth"-a povjerena je američkom producentu Kevinu Volu.

Vol je najavio da će koncert 18. juna biti održan na nekoliko „glavnih stadiona” u svijetu - u Kini, Sidneju, Rio de Žaneiru, Kejp Taunu, Njujorku i Parizu.

Jedna grupa će svirati na Antarktiku. 

izvor: RTS

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog