Muzika i film

Sem Smit osvojio četiri Gremija

Britanski pjevač Sem Smit osvojio je sinoć u Los Anđelesu četiri Gremija i to za album godine, snimak godine, pjesmu godine i u kategoriji najbolji novi umjetnik. Britanski pjevač Sem Smit osvojio je sinoć u Los Anđelesu četiri Gremija i to za album godine, snimak godine, pjesmu godine i u kategoriji najbolji novi umjetnik.

Nekadašnji barmen, 22-godišnji Smit je postao hit zahvaljujući baladi o vezi za jednu noć "Stay With Me", prenose svjetske agencije.

Favoriti Farel Vilijams, Bjonse i Rozan Keš osvojili su po tri muzičke nagrade. Vilijams je Gremija dobio za najbolji video klip za pjesmu "Happy", a Bjonse za najbolju "R&B" pjesmu "Drunk in Love".

Muzičar Beck, poznat po pjesmi "Loser" osvojio je nagradu za najbolji rok album godine sa "Morning Phase". Ovaj inovativni roker iz Los Anđelesa već dvije decenije dobija hvale kritičara i ima veliku bazu obožavalaca ali do sada nikada nije upao u "mejnstrim" odakle mahom dolaze dobitnici Gremija.

U jednoj od najtežih kategorija - za najbolju plesnu numeru Gremija je dobila britanska elektronska grupa "Clean Bandit" i njihova pjesma "Rather Be". U pitanju je najstrimovanija pjesma u prošloj godini, evropski hit koji je nominovan i za Brit nagradu.

Međutim, noć je svakako pripadala Semu Smitu koji je postao zvijezda poslije samo devet mjeseci nakon objavljivanja svog debi albuma "In the Lonely Hour".

On je ranije rekao da prije nego što je snimio pjesmu "Stay With Me" da je radio sve kako bi se njegova muzika slušala. "Pokušao sam da smršam i pravio sam groznu muziku, ali kada sam počeo da budem 'ja' muzika je počela da teče", rekao je pjevač.

Predsjednik SAD Barak Obama uputio je video poruku u kojoj je pozvao na borbu protiv nasilja u porodici.

Ove godine, dodela Gremija organizovana je u Stejpels centru u Los Anđelesu a između ostalih nastupili su Madona, Pol Makartni, Rijana i Kanje Vest.

Izvor: Tanjug
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog