Radnička prava i pravo na rad

Protest: Radnici Aide istjerali direktora iz kancelarije

Radnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona, njih 200, okupili su se danas ispred zgrade kantonalnih pravosudnih institucija u Tuzli, tražeći da se konačno počnu rješavati njihovi problemi.

Predsjednik Sindikata solidarnosti Tuzlanskog kantona Hrustan Muminović smatra da kantonalna Vlada nije ništa uradila na rješavanju problema radnika, navodeći da je stanje alarmantno. 

Radnici Fabrike obuće Aida tražili su od direktora Fabrike Fahrudina Bašića da krene sa njima na proteste, ali je on odbio, pa su ga radnici istjerali iz kancelarije, piše Oslobođenje.

Nezadovoljni radnici trenutno su okupljeni ispred zgrade Skupštine Tuzlanskog kantona, zahtijevajući da im se obrati neko od nadležnih. 

Potpredsjednik Sindikata radnika Aide Hasan Užičanin rekao je za Oslobođenje da će radnici provaliti u prostorije Skupštine Tuzlanskog kantona, ako im se neko ne obrati. 

Radnici zahtijevaju povezivanje radnog staža, pokretanje proizvodnje ili materijalno zbrinjavanje. 

Policajac radnicu udario u stomak?

Novinari Avaza tvrde da he tokom pokušaja radnika tuzlanske "Aide" da probiju policijski kordon kako bi ušli u Skupštinu Tuzlanskog kantona jedna žena povrijeđena.

"Policajac me udario u stomak, objasnila je Enisa Kabil, kojoj je od udarca pozlilo, prenosi Avaz.

izvor: Oslobođenje

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog