Tehnologija

Apple razvija autonomni električni automobil

Reuters je zahvaljujući svojim izvorima u kompaniji Tesla došao do informacija da Apple intenzivno radi na razvoju autonomnog električnog automobila koji bi trebao napraviti pravu malu revoluciju u polju individualnog transporta.

Projekat je nazvan "Titan" i na njegovom razvoju radi nekoliko stotina ljudi, uključujući i stručnjake iz auto industrije koje je regrutirao Apple posebno za ovaj projekt. 

Sudeći prema informacija od izvora iz Tesle Apple ne žele baš previše pomoći od samih proizvođača automobila, pa se sada kompanija posvetila prikupljanju informacija u vezi komponenti i proizvodnih metoda, s naglaskom na električne komponente i tehnologiju povezivosti automobila.

Informacije otkrivaju i to da je Apple osnovao tajnu laboratoriju krajem prošle godine kako bi radio na električni automobil koji bi imao i tehnologiju za autonomnu vožnju. Takođe, slično potvrđuju i drugi izvori koji tvrde da se rukovodstvo Apple-a već susrelo sa izvođačima i kompanijama sa kojima će sarađivati na ovom projektu, a jedna od njih je i Magna Steyr iz Austrije.

izvor: Klix

Komentari
Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog