Muzika i film

Prvi album Viva Voxa krajem marta

BEOGRAD - Prvi studijski album beogradskog hora Viva Vox, na kojem će se naći obrade najvećih svjetskih hitova izvedenih u specifičnom maniru po kome je hor poznat, ugledaće svjetlost dana krajem marta.

Dirigent Jasmina Lorin najavila je da će nakon izlaska CD-a proslavu jubilarnog 10. rođendana hor Viva Vox nastaviti velikim koncertom u Kombank Areni, 9. maja, navodi se u saopštenju hora.

"Želeli smo da na poseban način obilježimo 10. godinu rada hora, a ima li boljeg načina od izdavanja prvog albuma i održavanja koncerta u Areni", navela je Lorin.

Kako je dodala, na taj način su željeli da se zahvale svim slušaocima koji ih prate još od koncerata u zemunskom Domu vazduhoplovstva, kao i svim pjevačima koji su prošli kroz hor i pomogli mu da postane ovo što danas jeste.

"Nadamo se da će naš album prvenac i koncert u Kombank Areni biti dokaz da u Srbiji može da opstane i drugačiji doživljaj muzike od onog koji preovladava", dodala je Lorin.

Glavni aranžer Boris Balunović je istakao da je studijsko snimanje a cappella obrada pjesama, samo sa glasovima i beatbox-om, bilo je veliki izazov kako za članove hora tako i za sjajne ljude iz Attic studija koji su snimili ovaj album na način na koji to niko u Srbiji do sada nije uradio.

"Naša publika će moći da čuje malo drugačiji zvuk od onog na koji su navikli kada nas slušaju na koncertima, ali možda će svoj put do diska naći i neke pjesme koje će prenijeti i energiju sa nastupa uživo", rekao je Balunović.

izvor: Tanjug

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog