Muzika i film

Svečano otvoreno osmo izdanje Jelen Demofesta

Osmo izdanje Jelen Demofesta, najvećeg regionalnog festivala otvoreno je svečano u banjalučkom Domu omladine, obraćanjem Brankice Janković, direktora festivala, brojnim okupljenim novinarima na konferenciji za medije.

Ona se tom prilikom zahvalila svim predstavnicima medija na podršci, ali i prisutnim predstavnicima sponzora, te podsjetila na program ovogodišnjeg Jelen Demofesta.

"Izuzetno mi je drago da vas vidim u ovolikom broju, nadam se da jednako kao i mi radujete prvoj festivalskoj takmičarskoj večeri, kao i revijalnim nastupima već dokazanih bendova", istakla je Janković.

Đorđe Mišić, direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, koja je dugogodišnji prijatelj Jelen Demofesta, rekao je da mu je veoma drago što je m:tel i ove godine uz festival.

"Evo i već drugu godinu sam u žiriju Jelen Demofesta i nadam se da moj muzički ukus neće uticati na objektivnu sliku ko će biti pobjednik ovogodišnjeg festivala. Takođe, tu je i nagradna igra za demo takmičare na našoj zvaničnoj Facebook stranici. Svim učesnicima festivala, poklonili smo i startne Frend pakete pomoću kojih smo im omogućili nesmetanu komunikaciju", naveo je Mišić.

Dalibor Ritan, country manager kompanije Huawei, čiji je model P8 zvanični telefon ovogodišnjeg Jelen Demofest, kazao je da mu je drago što je drugu godinu zaredom Huawei sponzor banjalučkog festivala.

"Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju, što znači da ovaj festival raste iz godine u godinu. U ime Jelen piva izuzetno mi je drago što smo već šestu godinu dio ove muzičke priče koja je obrisala granice između takmičara iz svih šest zemalja odakle dolaze demo bendovi, i to pomoću jezika koji svako razumije – jezika muzike", istakao je Zlatko Nojkov, marketing menadžer Molson Coorsa i dodao da pored mnogih aktivnosti Jelen piva na festivalu izdvaja Jelen Demofest Taxi, te reciklažu otpada koji će nastati na tvrđavi Kastel.

Naime, zahvaljujući Jelen pivu, svim posjetiocima će biti na raspolaganju besplatan Jelen Demofest taxi, kako bi bezbjedno stigli svojim kućama. Na raspolaganju će biti 30 vozila Banjalučkog taxija (1544), a besplatna vozila obilježena su jasno vidljivom žutom naljepnicom. Jelen Demofest taxi se može pronaći od 00.30 do 4.00 časa ujutru ispred tvrđave Kastela, svake večeri tokom trajanja festivala.

Biće organizovana akcija prikupljanja i recikliranja otpada koji nastaje za vrijeme festivala. Na ulazu u festival biće postavljen kavez za reciklažu u kojem će se prikupljati plastične čaše, a svako ko donese deset čaša dobiće i priznanje u vidu specijalno dizajniranog bedža ove akcije.

Nakon obraćanja novinarima, upriličeno je i otvaranje izložbe muzičkih fotografija "Senke zvuka", autora Nemanje Đorđevića.

Generalni sponzor Jelen Demofesta je Jelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel, dok je oficijelni telefon festivala Huwaei P8.

Više informacija o Jelen Demofestu možete naći na jelendemofest.org.

Izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog