Muzika i film

Riječki "Nord" pobjednik osmog Demofesta

Bend "Nord" iz Rijeke pobjednik je osmog "Jelen Demofesta", druga nagrada pripala je grupi "Rezerve" iz Tučepa, a treća S.K.A. iz Leskovca, odlučio je žiri ovog festivala.

Kao nagradu za prvo mjesto bend "Nord" je dobio snimanje, produkciju albuma, te produkciju spota za pjesmu po izboru. 

Grupa "Rezerve" iz Tučepa je sa drugim mjestom osvojila opremu za binu u vrijednosti 3.000 evra, a treća S.K.A. iz Leskovca opremu za binu u vrijednosti 2.000 evra. 

Od početnih 461, broj demo bendova je sveden na 13 najkvalitetnijih koji su se plasirali u samu završnicu festivala. 

Nagradu publike, koju dodjeljuje kompanija "M:tel", dobila je grupa "Kardinal Point" iz Vranja, nagradu za najboljeg basistu "Plavi bas" dobio je Mihael Prosen iz grupe "Nord", dok je nagrada za najboljeg gitaristu "DŽek Danijels gitara" pripala Anti Puhariću iz grupe "Rezerve". 

U revijalnom programu "Demofesta" nastupio je njemački muzičar i svjetska rege zvijezda "Džentlmen" i belgijski rok sastav "Trigerfinger". 

Osim njih, nastupili su i crnogorski reperi "Hu si", rege bend "Arie FM" iz Srbije, "MORT" i "TBF" iz Hrvatske, zatim "Hulahop" i "Lou Pik Čarli" iz Slovenije, te "Pankart" iz BiH. 

Ovogodišnji "Demofest" održan je na banjalučkoj tvrđavi "Kastel" od 16. do 18. jula. 

"Demofest" je jedinstveni regionalni muzički festival takmičarskog karaktera nastao 2008. godine u Banjaluci, a pruža šansu neafirmisanim muzičarima i demo-bendovima sa prostora bivše Jugoslavije da živim nastupom pokažu da su dostojni ponovog pojavljivanja na sceni.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog