Vijesti

Opozicija: Željka Cvijanović slagala javnost, snimak "kupovine" poslanika autentičan

Opozicija Srpske danas je u 12h održala konferenciju za medije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, povodom pristigle forenzičke ekspertize vezane za aferu "Papak".

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, zajedno sa Vukotom Govedaricom (SDS), Adamom Šukalom (SNS), Branislavom Borenovićem (PDP) i Milankom Mihajlicom (SRS), danas je na konferenciji za medije izjavio da je snimak koji je objavio portal Klix.ba vezan za kupovinu poslanika u NS RS autentičan i da je to potvrdio Nacionalni forenzički institut Kraljevine Holandije. 

"Sporni audio je snimak koji je objavio portal Klix.ba je autentičan. Vlada je tvrdila da se radi o snimanju u kontinuitetu u kojem su glasovi snimani sa više snimaka i naknadno montirani, te da se ne radi o autentičnom snimku. Prilikom vještačenja forenzički institut je koristio savremenu metodu digitalne spektogramske analize, a nalazi su sljedeći: Nema naznaka da je fajlom na bilo koji način manipulisano, te on predstavlja autentični snimak i ničiji glas nije sinhronizovan vještačkim putem.  To znači da iako je snimak lošeg kvaliteta (vjerovatno sniman mobilnim telefonom), može se sa više od 95% sigurnosti dokazati njegovaoriginalnost. Ovo govori da su Vlada i institucije RS lagali javnost", izjavio je Čavić. 

Branislav Borenović, šef kluba poslanika PDP-a u NS RS, smatra da Vlada RS na čelu sa premijerom RS, Željkom Cvijanović treba da podnesu ostavku jer više ne uživa nikakav kredibilitet. 

"Poslije ovog izvještaja, Vlada RS sa premijerom Cvijanović na njenom vrhu mora da podnese ostavku i da prestane da sramoti RS, jer više nema kredibilitet da bilo s kim razgovara, s obzirom da je potvrđeno da je slagala građane RS. Ona nema kapacitet da razgovara niti sa političkim liderima iz regiona, niti sa predstavnicima institucija, niti sa predstavnicima EU, jer se ispostavilo da je to osoba koja je lagala svoj narod", istakao je Borenović.

Autor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog