Muzika i film

Sopot lansirao "Eru Informacije" (VIDEO)

Predstavljen Live video spot za pjesmu “Era informacije” banjalučkog benda Sopot u saradnji sa Muzejem savremene umjetnosti Republike Srpske i produkcijom Play Team. Mediji su 10.09.2015. godine u Muzeju savremene umjetnosti RS, prvi imali priliku da vide pomenuti video i da se druže sa članovima benda Sopot. Video spot potpisuje Play Team produkcija, a nastao je u maju ove godine, u okviru manifestacije “Evropska noć muzeja”, koju je organizovao MSURS uz podršku kompanije m:tel.

Poznati po svom autentičnom zvuku, popularni “Sopoćani” su muzički performans u okviru manifestacije proželi vizuelnim efektima mapinga. Sjajna energija i odlična reakcija publike, prikazana je u video spotu uz dinamičnu montažu. Realizacija Live video spota je početak saradnje Play Team-a, kako sa bendom Sopot, tako i sa MSURS.

Sopot je već etablirani banjalučki bend poznat širom regiona, koji na muzičkoj sceni postoji gotovo deset godina. Bend je od samih početaka povezan sa banjalučkom likovnom i vizuelnom scenom, a njihov nastup i realizacija Live video spota je bio pravi način da se Petar Topalović ispred benda Sopot je rekao da bend stvara savremenu muziku i Noć muzeja je donijela novu saradnju na više relacija. „Ovaj događaj je sastavio bend, MSURS i Mladena Đukića,  kojima bih se zahvalio jer su imali svijest da nas angažuju na projektu.

Posebna energija se osjetila te večeri. Mislim da je ovo manifestacija koja je dokazala da možemo kada skupimo snage da napravimo svjetski proizvod. Bitno je da Play Team, MSURS i Sopot nastavljaju da sarađuju i da je ovo samo početak“, dodao je Topalović. 

„Noć muzeja je bila i idealna prilika da se pokaže umjetnička scena Banjaluke, zapravo koliko je ona povezana u vizuelnom i muzičkom smislu. Koncert grupe Sopot u okviru  Noći muzeja ispred MSURS bio je potpuno inkorporiran u ideju vizuelnog mapinga i zaista predstavlja jednu novu vrstu muzičkog nastupa i novi korak u povezivanju sa vizuelnom scenom. 

Banjalučku savremenu umjetničku scenu karakterišu brojni mladi umjetnici koji žive u ovom gradu, koji su se tokom svog školovanja na Akademiji umjetnosti u Banjaluci povezali sa kolegama koji su studirali muziku, režijiu, glumu, animaciju i dizajn, sve one umjetničke discipline koje su neizostavne u kreiranju savremenih tokova. Savremena umjetnost je multidisciplinarni prostor u kome je svaka umjetnička disciplina karika koja čini vezu u kreiranju novih umjetničkih prostora.

Ovo je scena koja ima mnogo potencijala i mogućnosti, za koju vjerujem da će u narednom periodu tek dati svoje prave rezultate“, izjavila je Sarita Vujković, direktorica Muzeja savremene umjenosti RS.

Izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog