Muzika i film

Kolja i Grobovlasnici sviraju na Demofestu

Poznati rock blues sastav Kolja i Grobovlasnici nastupiće u revijalnom programu devetog izdanja Demofesta, koji će ove godine biti održan od 21. do 23. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Predvođen priznatim glumcem, rediteljem, scenaristom i muzičarem Nikolom Koljom Pejakovićem, sastav Grobovlasnici će tako zasvirati prvi koncert pred banjalučkom publikom.

“Dolazimo na poziv Demofesta, ali taj poziv nije došao slučajno. Pokušavali smo da nađemo modus kako da odsviramo koncert u Banjaluci i ovaj poziv je plod nekih razgovora i dogovora od prošle godine”, kaže Kolja.

Dodaje da bend može samo biti zahvalan organizatorima što su im omogućili da 22. jula odsviraju “najvažniji koncert poslije beogradskog Doma sindikata”, podsjećajući na prvi koncert Kolje i Grobovlasnika ikada.

“Banjaluka je grad u kome sam rođen, Čaire i školsko igrališe OŠ Filip Macura su mjesta gdje se začela i odrastala jedna generacija banjalučkih muzičara, od Basdansa, Dinara pa sve do, eto, Kolje. Čaire su, za mene, mitsko mjesto i nema važnijeg koncerta i važnijeg duga djetinjstvu od koncerta na Kastelu”, zaključuje Kolja.

Kolja i Grobovlasnici će tako zaokružiti dio revijalnog programa Demofesta, koji pored njih još čine i punk rock bend Hladno Pivo i pop rock sastav Bombaj štampa, pa će raspored do sada poznatih revijalnih nastupa devetog Demofesta po danima izgledati ovako:

·         21. jul – Hladno pivo

·         22. jul – Kolja i Grobovlasnici

·         23. jul – Bombaj štampa

Inače, Kolja iza sebe ima tri studijska izdanja, i to “Mama, nemoj plakati” (2001), koji je snimljen sa pratećim bendom Smak Bijelog Dugmeta, “Kolja” (2009) i “Grobovlasnici” (2013). Kolja je, takođe, autor muzike za film “Normalni ljudi” (2001), kao i za kratki film “Svadba” (2005). Premda studijski aktivan, prvi javni koncertni nastup u karijeri je održao tek 21. marta 2015. godine, praćen sastavom Grobovlasnici, koji uglavnom čine muzičari iz Smaka Bijelog Dugmeta. Pored Kolje, koji je zadužen za vokal i gitaru, u bendu sviraju Vojislav Voja Aralica (gitara), Ivan Aleksijević (klavijatura), Dejan Deki Momčilović (bubanj), Nikola Usanović (bas gitara) i Dario Gajić (gitara).

Podsjetimo, na deveti Demofest prijavilo se 467 demo bendova sa ex-Yu prostora, a imena 30 sastava koji će nastupiti u takmičarskom programu biće poznata tokom juna, nakon što žiri završi sa preslušavanjem pristiglih numera.

Izvor: Ekapija 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog