Tema nedelje

Presjek godine: Goran Dakić

Za novinara Gorana Dakića centralni događaj ove godine predstavlja nedavni prijem za medije predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kada je predsjednik, kako kaže Dakić, brutalno izvrijeđao novinarku N1 televizije Snežanu Mitrović.

"U referendumskom i izbornom moru bilo je svega i tu bi se dalo - što u dubini što u priobalju - probrati zanimljivih dešavanja, ali jedan događaj se izdvojio svojom ciničnošću i jedan utisak se nametnuo svojom upornošću. Događaj se desio prije nekoliko dana: predsjednik RS je napravio prijem za medije, na prijemu je izjavio da je veoma važno da mediji rade svoj posao, a onda je brutalno napao novinarku Snježanu Mitrović", izjavio je Dakić i dodao da je to Dodikov "doprinos" stvaranju  boljih uslova za rad novinara.

Ono što je takođe na njega ostavilo utisak jeste napor predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića da se pokaže kao bitan.

"Utisak godine predstavlja sve veći napor doktora Stevandića da dokaže da je bitan", rekao je Dakić. 

"U narednoj godini očekujem da Dodik ne napravi prijem za medije, osim za RTRS. I da doktor konačno shvati kolika je njegova sramota", zaključuje on. 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog