Tema nedelje

Presjek godine: Adam Šukalo

Poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini RS Adam Šukalo, za naš portal je izjavio da su po njegovom mišljenju prošlu godinu obilježili majski protesti i saga oko referenduma o Danu Republike, kao i lokalni izbori u BiH.

"Prošlu godinu su obilježili majski protesti, objava protivzakonitih rezultata popisa u BiH, neuspio referendum o spašavanju Dana Republike i lokalni izbori u BiH", rekao je Šukalo. 

On je dodao da se referendum ipak izdvaja kao najznačajniji događaj, jer sami rezultati nisu imali uticaj na sprovođenje odluke Ustavnog suda BiH. 

"Ipak, utisak godine je održavanje referenduma o Danu Republike. Rezultati referenduma nisu imali nikavog efekta na zakondavnu aktivnost već naprotiv, NS RS je sprovela Odluku Ustavnog suda U-3/13 i iz Zakona o praznicima izbrisala stav koji definiše da se Dan Republike proslavlja 9. janura", ističe Šukalo. 

"Taj referendum je identičan onom Ciprasovom u Grčkoj koji, iako su se Grci opredijelili protiv MMF-ovih mjera, on je uradio sve suprotno", objašnjava Šukalo.

On smatra da će u ovoj godini doći do još većeg socijalnog jaza između bogatih i siromašnih, ali vjeruje da može biti bolje. 

"Očekujem još veću socio - ekonomsku krizu i razliku između bogatih i siromašnih. Model ponašanja političara u BiH će kad - tad izazvati ogromne socijalne nemire sa nesagledivim posljedicama. Šansa postoji ako promijenimo model ponašanja i politike u BiH. Vjereujem da može biti bolje", zaključuje Šukalo. 

Autor: Stefan Blagić
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog