Svijet

Srbija će od prodaje oružja inkasirati 600 miliona evra!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ova zemlja danas ima bolju odbrambenu industriju nego ranije, ali je naglasio da neće biti zadovoljan dok izvoz ne pređe milijardu evra.

"Ne zaboravite da nam je izvoz odbrambene industrije u Srbiji u 2012. godini bio 154 miliona dolara, prošle godine je bio 484 miliona dolara, a ove godine već očekujemo da ide preko 600 miliona evra", rekao je Vučić.

Podsjetio je da je odbrambena industrija 2012. godine zapošljavala 8.000 ljudi, da je taj broj danas 11.320, a do kraja godine će ih, kaže, biti 12.000.

Vučić je rekao da do 2020. godine očekuje izvoz od preko 750 miliona evra, i to, kako kaže, govori o tome koliko je važno ulaganje u odbrammbenu industriju i to što se zapošljava sve veći broj ljudi. Na konstataciju da su kritike tim povodom neosnvane, Vučić kaže da nije vidio kritike, osim "onog što izgovara kuma od partijskih funkcionera".

"Kaže - "znate, sada je partijsko rukovodstvo SDPR-a, a onda su bili stručnjaci". A sada su tri puta bolji rezultati i tri puta više pravimo i prodajemo. Nema nijedna fabrika problema ni sa likvidnošću, ni sa solventnošću", ukazao je Vučić.

A na kritike se, kaže, navikne, prećuti i kaže: "Ajd", zdravo, kumovi, vi i vaši stručnjaci da se ne vraćate na vlast i to je sve", poručio je Vučić.

 

Izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog