Region

Da li je Tuđmanov sin zaboravio koga je sve odlikovao njegov otac? (VIDEO)

Miroslav Tuđman, sin nekadašnjeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, koji je u medijima i knjizi "Druga strana Rubikona – Politička strategija Alije Izetbegovića", iznio niz optužbi na račun bivšeg bošnjačkog lidera, kao da je zaboravio da je njegov otac Franjo, Izetbegovića odlikovao priznanjem kraljice Jelene s lentom i Danicom.

Velered kraljice Jelene s lentom i Danicom je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima drugo mjesto u redu hrvatskih odlikovanja. Ono se dodjeljuje visokom funkcionerima za poseban doprinos cjelovitosti i ugledu države.

Pored ove činjenice sin prvog hrvatskog predsjednika tvrdi da je upravo Izetbegović jedan od začetnika islamskog radikalizma u regionu.

- Činjenica je da su od ranih 90-ih, i prije nego što je izbio rat, u BiH počeli dolaziti mudžahedini, i to na poziv samog Alije Izetbegovića - tvrdi Miroslav Tuđman u knjizi "Druga strana Rubikona – Politička strategija Alije Izetbegovića".

On dodaje da je Izetbegović, uoči potpisivanja Dejtonskog sporazuma, mudžahedinima garantovao da neće biti protjerani iz BiH.

 

Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog