Muzika i film

Ruski film „Legenda o Kolovratu“ ruši sve pred sobom (VIDEO)

Početak bioskopskog prikazivanja „Legende o Kolovratu“ u Rusiji nagovještava veliki uspjeh – film je već po gledanosti nadmašio ostvarenje „Viking“ i prijeti da postane najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije.

Film je baziran na priči o uništenju Rjazana o kojoj su podijeljena mišljenja u različitim istorijskim izvorima i legendama. Zato se nismo fokusirali na istorijske detalje, već smo na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svijet, ističući osjećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čovjeka i heroja, kakav je bio Kolovrat, kaže jedan od dvojice reditelja ostvarenja Legenda o Kolovratu Džanik Fajziv, srpskoj publici poznat po filmu Turski gambit.

Trejler za film „Legenda o Kolovratu“

 


To je, kako Fajziv ističe, priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije.

U 13. vijeku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu svijeta.

Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari mali odred snažnih junaka sa misterioznim hrabrim ratnikom na čelu.

Budžet filma od gotovo 16 miliona dolara iskorišćen je za što vjerniji prikaz ovog jedinstvenog poduhvata u istoriji čovječanstva.

Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2.000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte na kojima je radilo više od 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara.

Upravo zbog toga i ne čudi da je više od 80 zemalja i prije premijere otkupilo prava za ovo ostvarenje.

Film, koji su režirali Fajziv i debitant Ivan Šurkhovetski, u srpske bioskope stiže 4. januara, a glavne uloge tumače Ilja Malakov, Aleksej Serebrjakov, Aleksandar Ilin.

 

Izvor: RTS 
Blog