Frontal Blog Challenge

Jeste li spremni ići do gole kože?

Ko smo i šta smo?

Kada stanemo pred ogledalo ko smo i šta smo, svako od nas vrlo dobro zna. Neko nekad reče „Znamo mi nas…“. Znamo mi nas, ali želimo li da nas drugi znaju i ako želimo kako želimo da nas znaju?

U prirodi čovjeka je da se predstavlja onako kako želi da ga drugi vide. Da vide naše savršenstvo, sreću… Da prikrijemo svoje slabosti, da ne poznajemo pogled žaljenja, da nas zauvijek vide mladima i u najljepšim izdanjima…

Ali šta ako zaboravimo ko smo stvarno?

Je li sramota imati bore, dostajanstveno stariti. Zašto je jesti grah nepoželjno, društveno neprihvatljivo. Zašto nam je drugo ja postalo toliko važnije i zašto se stidimo svega što je toliko naše.

Plakati je prirodno. Imati poderane čarape je nešto što se dešava, a nemati osmjeh klauna i fizički određeno. 

Jesmo li onda spremni za eksperiment? 

Jesmo li na FB i Instagramu spremni ići do gole kože?

Društvena mreža Facebook ima oko 2 milijarde korisnika, Instagram oko 800 miliona. Je li realno da su svi ti ljudi sretni?

Šta bi se desilo kada bi društvene mreže bile odraz stvarnosti. Kada bi se potpuno ogolili, zaboravili na filtere, u komentarima ostavljali svoje prve misli. 

Kad bi izbrisali slike savršenih života, bračnih idila i prekrasnih trpeza čitajte na: http://amelliee.blogger.ba/arhiva/2017/12/09/4081482

 

Autor: Amela Sačić

 

#FrontalBlogChallenge

 

 

 

 

 

Blog