Frontal Blog Challenge

Pozitivna strana otpada - cirkularna ekonomija!

Koliko dugo možemo živiti po principu "uzmi, konzumiraj i baci"?! Kada će kap preliti čašu i ostaviti nas gladne osnovnih resursa koji hrane našu sebičnu ekonomiju?

Otpad, najveći problem današnjeg društva, bi mogao uz pravilno rukovanje postati nepresušan izvor u raznim društvenim segmentima stvaranjem novih proizvoda i potrebnih resursa, utjecati na nastanak novih radnih mjesta, novih domena poslovanja, novog profita i gospodarskog rasta, te kao posljedica svega navedenog utjecati na smanjenje onečišćenja okoliša i potrebnih materijala za nove jeftinije proizvode. 

Naime, sustav kružnog gospodarstva se temelji na principu  „uzmi- napravi- popravi- obnavljaj- recikliraj- ponovno upotrijebi“, te predstavlja neophodni ekonomski sustav koji kao uzor ima prirodni ekosustav gdje  se ništa ne baca, iskorištava se već upotrijebljeno, te otpad u obliku koji mi poznajemo NE POSTOJI!!"

Više o praktičnom rješenju za krizu resursa našeg planeta  pročitajte na linku: http://bantista.blogspot.ba/2017/12/pozitivna-strana-otpada-cirkularna.html 

 

Autor: Nives Batista

 

#FrontalBlogChallenge

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog