Frontal Blog Challenge

"Frontal Blog Challenge" - prva specijalizovana obuka za blogere

U saradnji sa partnerima, portal frontal.ba je početkom septembra započeo projekat „Frontal blog challenge“ – prvu specijalizovanu obuku za blogere i blogerke u Bosni i Hercegovini.

Cilj ovog  projekta bio je okupljanje društveno-aktivnih pojedinaca, javnih ličnosti, NVO aktivista te predstavnika lokalnih, online medija. Tokom dva modula i susret, polaznicima je omogućeno da uz vrhunske stručnjake i predavače iz oblasti interneta i digitalnog marketinga svladaju osnove bloga i bloganja te kako da na najbolji način svoj rad prenesu na društvene mreže i medije. 

Pored glavnog predavača i mentora projekta, Dragana Varagića, polaznici su imali priliku da razgovaraju i sa nekim od najpoznatijih blogera sa područja Bosne i Hercegovine kao što su Srđan Puhalo, Slobodan Vasković i Hana Kazazović. 

Polaznici oba modula su izrazili veliko zadovoljstvo i zahvalnost na pruženoj prilici za učešće u ovakvom projektu. 

Jedna od učesnica, Azra Husarić, studentica novinarstva i komunikologije te NVO aktivistica rekla je kako joj je upravo „Frontal blog challenge“ i ono što je čula tokom predavanja pomoglo da dosta jasnije i konkretnije piše o temama koje su dio sfere njenog interesovanja te smatra da je ovo bila izuzetna prilika za učenje i usavršavanje: „ Projekat Frontal Blog Challenge raščlanjen na dva modula je jedan od najboljih primjera dobrog projekta za blogere/novinare u sferi online medija. Pored teoretskog dijela u vezi bloga, kao i zarade od istog, za mene je najznačajniji element projekta svakako motivacija iznošenja ličnog stava i samog pisanja u javnom prostoru. Prilika da pišemo tekstove, bez pristrane uređivačke politike, od izuzetnog je značaja naročito za početnike u ovom poslu “ dodala je Husarić.

"Frontal Blog Challange nije me samo naučio kako imati drugačiji pristup prema kreiranju i korištenju bloga kao kanala komunikacije, promocije i izražavanja, već i kako drugačije posmatrati svakodnevna dešavanja. Za veliki broj učesnika/ca bio je ovo i poticaj da vještine pisanja koriste aktivnije, ali i prilika da spoznaju da se neke stvari i na ovakav način mogu mijenjati. Frontal Blog Challange ponudio je odličan spoj učesnika sa različitim iskustvima, učenje od najboljih, ali i mnogo prostora za praktičan rad i razmjenu mišljenja i ideja. Sigurna sam da će krajnji rezultat biti barem dva nova kvalitetna blogera/ke koja će obogatiti blogersku scenu u BiH, ali  i znati kako mijenjati i utjecati na određena stanja“ rekla je za Frontal Amela Sačić, predstavnica i PR Instituta za razvoj mladih KULT

Tokom dva susreta, svoja iskustva sa polaznicima su razmijenili i Dragan Močević, Marko Rakar te Irina Milošević koji su ukazali na to kako blogovi mogu uticati na javnost te da će ekspanzija blogovanja  i ovaj način pisanja tek zaživjeti u narednom periodu kada je u pitanju Bosna i Hercegovina. 

Portal Frontal je pionir među društvenim medijima koji je pružao i nastaviće pružati priliku blogerima i blogerkama u Bosni i Hercegovini dajući im medijski prostor da iskažu svoje mišljenje i stav a bez krute uređivačke i ograničavajuće politike. 

 

Frontal

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog