Da li znate?

„Elektroprivreda“ Pale: Viška ima, otkaza nema!

Evidentno je da Elektroprivreda Republike Srpske već godinama bilježi povećanje ukupnog broja zaposlenih radnika u zavisnim preduzećima. Iz uprave se tako pravdaju navodeći da to nisu zabrinjavajući podaci jer oni rade na smanjenju nezaposlenosti u RS.

Ali nekim čudom, smanjenja nezaposlenosti se najviše dešavaju u izbornim godinama. Pa se tako, na sva zvona hvale kako su zaposlili ljude iz boračkih kategorija, djecu poginulih boraca, ratne vojne invalide i mnoge druge, za šta bi trebali da dobiju simpatije javnosti.

Ali, pozadina je sasvim drugačija. Javna preduzeća u RS zapravo služe političkim strankama za zapošljavanje svojih kadrova, dakle radi se o političkom zapošljavanju.

„Elektrodistribucija“ Pale je krajem izborne 2016. godine imala ukupno 591 zaposlenog. U prvoj polovini zaposlili su 8 novih radnika, dok su u drugoj polovini 2016. godine zaposlili 13 novih radnika. Takođe, u istoj  godini zaposleno je i 5 pripravnika. 

Iako je već dobro poznato da skoro sva javna preduzeća imaju višak zaposlenih, iz "Elektroprivrede" Pale navode da imaju optimalan broj i da je zadnja sistematizacija radnih mjesta usvojena u decembru 2012. godine.

Kada će početi da se sprovodi Strateški plan Vlade RS o smanjenju broja zaposlenih i ograničavanju plata, ostaje da se vidi. 

 

Frontal













 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog