EU integracije BiH

Hitna sjednica Predstavničkog doma zbog izvještaja Evropske komisije za BiH

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na temu "Privremeni izvještaj Evropske komisije 2018" zakazana je za utorak, 24. april sa početkom u 10 sati. Zahtjev za održavanje sjednice potpisuje grupa zastupnika Nezavisnog bloka, SBB, SDP i A-SDA.

Evropska komisija je u srijedu, 18.aprila, objavila najnoviji izvještaj za BiH, nakon čega je grupa zastupnika u petak, 20 aprila, podnijela zahtjev za hitnu sjednicu Predstavničkog doma.

Senad Šepić iz Nezavisnog bloka, naglašava da parlament BiH mora biti "motor" rješavanja stvarnih problema, a na prvom mjestu to je evropski put BiH.

On je naveo da su svi politički lideri u BiH potpisali izjavu o evropskoj opredijeljenosti zemlje i obavezali se da će aktivno raditi na tome da BiH što prije postane članica EU, ali da izvještaji Evropske komisije govore da je ona na začelju tih procesa u odnosu na zemlje regiona, prenosi N1.

Pored Šepića, zahtjev za  sjednicu potpisuju i Saša Magazinović, Denis Bećirović, Sadik Ahmetović, Mirsad Đonlagić, Fehim Škaljić, Mirsad Isaković, Damir Arnaut, Jasmin Emrić i Damir Bećirović.

 

 

Izvor: N1
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog