Sport

Zidan više nije trener Real Madrida

Zinedin Zidan više nije trener Real Madrida, potvrdio je francuski stručnjak na vanrednoj konferenciji za novinare.

"Donio sam odluku da ne vodim Real sljedeće sezone. O tome sam obavijestio predsjednika. Mislim da ova ekipa treba nastaviti pobjeđivati i za to treba neka promjena", kazao je Zidan.

Zidan se sastao sa Florentinom Perezom kako bi predsjednika Reala obavijestio da više neće biti trener ovog kluba. Tako se uspješan ciklus koji je trajao dvije i po godine, od 4. januara 2016 do danas, iznenada završio. On je poručio kako će ostati uz klub.

"Ostaću u blizini kluba cijelog života. Za mnoge, ova odluka nema smisla, za mene da. Ovo je trenutak za promjenu, za mene i igrače. Nakon tri godine, to je adekvatna odluka. Hvala navijačima koji su me podržavali, ne samo kao trenera, već kao i igrača", kazao je Francuz te dodao: "Ovo je klub gdje su očekivanja velika. Svi daju sto odsto od sebe. Hvala svima koji su bili u mojoj blizini tokom ovog perioda. Pobjeda je pitanje svih, ne samo nekoliko osoba".

On je poručio da igrači trebaju promjenu a da je Real klub velikih očekivanja.

"Postoje lijepi trenuci, završili smo sa titulom Evropskog prvaka, ali bilo je i teških trenutaka. Igrači trebaju promjenu. Želim im zahvaliti, oni su ti koji se bore na terenu, nije im lako. Ovo je klub velikih očekivanja, želimo uvijek više", otkrio je trofejni trener.

Zidan je potvrdio da su igrači već obaviješteni o odlasku.

"Za sada neću biti trener, ne tražim ekipu. Nisam umoran od treniranja, ali vjerujem da je ovo trenutak da krenemo dalje", zaključio je Zidan.

Francuz je u subotu po treći put za redom osvojio Ligu pravaka sa madridskim klubom i tako se izjednačio sa legendarnim trenerima Karlom Ančelotijem i Bobom Pejslijem.

 

Izvor: nezavisne
Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog