Sport

Vučić obećao rekordne nagrade "Orlovima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je fudbalsku reprezentaciju Srbije, stručni štab i rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije i poručio da očekuje odlične rezultate na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Obezbedili smo rekordne nagrade, najviše do sada", rekao je predsednik Vučić i precizirao da pobeda "nosi" čak 10 miliona evra.

Pohvalio je igrače, rekavši da su posle napornih sezona u svojim klubovima došli da se bore za zemlju.

"Cela Srbija, svaki građanin svim srcem će biti uz vas. Očekujem odlične rezultate. Ne volim da govorim 'idite pa kako bude'. To 'kako bude' ne razumem, ako se mi takmičimo da poziciju zemlje popravimo. Verujemo u vašu, snagu, timski duh, borbenost, znanje. Hvala što volite našu zemlju, što se za nju borite", naglasio je Vučić.

On je istakao da su obezbeđene rekordne nagrade.

"Malopre sam završio pregovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim i 'ovlašćen' sam da saopštim da će reprezentacija ako osvoji prvo mesto dobiti rekordnu nagradu svih vremena u iznosu od 10 miliona evra", kazao je Vučić. 

Ukazao je da, ako osvoje srebrnu medalju mogu da računaju na pet miliona evra, a ako prođu grupu - 500.000 evra.

Rekao je i da novac nije presudan, jer su igrači mnogo više zaradili u životu od jedne nagrade koja pripada svima.

"Želeli smo ovim nagradama da kažemo koliko je važno za da predstavljate našu zemlju, borite se za našu himnu, crveno plavo belu boju. Mi ćemo odavde sa strepnjom i mnogo radosti da pratimo svaki vaš susret", poručio je Vučić.

Predsednik je kazao, pošto je pogodio da ćemo uzeti osam medalja na prošlim Olimpijskim igrama, a mnogi su se sprdali zbog toga s njim nakon što je Novak Đoković ispao, i najavio da ćemo u Tokiju osvojiti 12 medalja, da će se mnogi uznenaditi kako će naša reprezentacija igrati na Svetskom prvenstvu.

"Doći će mnogo dalje o noga što su mnogi skeptici, pre svega u našoj zemlji, i inostranstvu, prognozirali", rekao je on.

Vučić je ujedno poručio da se podrazumeva da će srpska reprezentacija pobediti Švajcarsku.

Fudbalerima je poželeo mnogo uspeha u ličnom i porodičnom životu, a stručnom štabu se zahvalio na odličnim pripremama.

Vučić je ukazao da su reprezentativci dobri momci iz tako dobrih porodica.

"Hvala rukovodstvu FSS na ozbiljnom radu i odgovornosti. Od fudbalske organizacije očekujemo još bolje rezultate, pre svega za reprezentaciju, ali i naravno i za klupski fudbal", podvukao je on.

Vučić je podsetio da je država pomogla FSS više nego ikada u finansijskom smuslu i zahvalio se na pomoći brojnih javnih preduzeća.

 

Izvor: rts

 

  

Twitter
Anketa

Какав је ваш животни стандард данас у односу на годину дана раније?

Rezultati ankete
Blog