Sport

Muslin o Milinković - Saviću i Srbiji: Ni Benzema ne igra za Francusku...

Tokom kvalifikacija niko mi se nije miješao u posao. Međutim, poslije plasman na SP rečeno mi je da moramo da promijenimo način igre, kaže Slavoljub Muslin

Slavoljub Muslin je odveo Srbiju u Rusiju, ali tamo nema mjesta za iskusnog stručnjaka, koji je platio ceh zbog neslaganja sa čelnicima FSS. A jedan od razloga je i Sergej Milinković Savić, koji nije bio u planovima bivšeg selektora, a sada je jedan od glavnih u timu Mladena Krstajića.

"Kada sam potpisao ugovor sa Srbijom, FSS mi je dao moć da biram. Uvijek sam odlučivao o tome ko će mi igrati u reprezentaciji, kakve će biti formacija, koji će mi ljudi biti pomoćnici. Tokom kvalifikacija niko mi se nije miješao u posao. Međutim, poslije plasmana na SP rečeno mi je da moramo da promijenimo način igre, rekao je Slavoljub Muslin za “Sovjetski sport”.

Muslin ističe da je tada došlo do sukoba jer nije želio da mu se neko miješa u posao. 

"Za mene je to bila glupost. Pojedini u Srbiji i dalje ne znaju zašto će im tim na Mundijalu voditi novi trener. Očigledno sam nečije interese zakačio", kaže Muslin, a potom i objašnjava situaciju oko Milinković-Savića. 

"Na treneru je da odabere igrače koji će najbolje igrati u tom sistemu. Ako se izabare dobro na kraju dođe i rezultat. Otišli smo na SP bez Milinković-Savića. U tom trenutku Dušna Tadić je igrao sjajno, postigao je četiri gola i osam puta je asistirao. Od 20 golova, 12 je čak bilo od Tadića i za mene je bilo logično da ga uparim sa Ljajićem".

Muslin kaže da je Milinković-Savić odličan fudbaler i da ga poštuje, međutim nije želio da mijenja kompoziju tima. Na konstataciju da je SMS najveći srpski talenat, nekadašnji selektor kaže: 

"I šta sad? Karim Benzema je glavni napadač Real Madrida, osvojio je tri Lige šampiona zaredom. Međutim on nije u nacionalnom timu i niko se ne buni zbog toga. Zbog izostanka Benzeme, Francuska ne igra lošije".

Muslin je još rekao kako bi Zoran Tošić, zbog iskustva, bio veoma koristan nacionalnom timu u Rusiji, dok je spomenuo i Branislava Ivanovića i šanse Srbije na Mundijalu. 

"Branislav je veliki profesionalac i svaki trener može da se osloni na njega. Neuspjeh u Zenitu sigurno nije njegova krivica. Po meni Mančini nije razumio mentalitet vas u Rusiji. Kada je riječ o Srbiji na Mundijalu dosta zavisi od Kostarike jer ukoliko njih pobijedimo biće nam dosta lakše. Jasno je da je Brazil favorit, a mi ćemo se boriti sa Kostarikancima i Švajcarcima", kazao je Muslin.

 

Izvor: Novosti
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog