Sport

Počinje Svjetsko prvenstvo u fudbalu!

Utakmicom između selekcija organizatora Rusije i reprezentacije Saudijske Arabije od 17.00 časova na velelepnom stadionu "Lužnjiki" u Moskvi počinje 21. po redu Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

"Baćuške" uprkos bogatoj istoriji važe za jednu od slabijih ekipa na šampionatu.

Ipak Rusija kroz domaći teren i atmosferu traži svoje šanse za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Osim uloge organizatora koja je više nego olakšala plasman Rusije na Svjetsko prvenstvo, domaćinu u korist ide i žrijeb koji je odredio da se u Grupi A sastaju sa selekcijama Urugvaja, Egipta i Saudijske Arabije.

Prvi proivnik i možda i ključni meč će biti i meč otvaranja prvenstva, u kojem Rusija traži eventualnu pobjedu protiv "arapskih sokolova", kojom bi imali nešto mirniji tok u grupi.

Saudijska Arabija sa druge strane važi za jednog od totalnih autsajdera na takmičenju, ali sa željom da već od prve utakmice razbije tu etiketu.

Ekipu sa klupe predvodi Argentinac Huan Antonio Pici, neko ko je sa Čileom osvojio Kopa Ameriku i neko ko radi dobar posao i u novom angažmanu.

"Arapski sokolovi" su bili zadovoljni žrijebom i nadaju se da mogu da naprave iznenađenje u Grupi A.

Meč otvaranja Svjetskog prvenstva između Rusije i Saudijske Arabije igra se na stadionu "Lužnjiki", jednom od najvećih i najboljih na svijetu, koji će bez sumnje biti krcat i spreman za spektakl kakvo je Svjetsko prvenstvo. 

 

Izvor: RTS
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog