Sport

UEFA odgovorila FS BiH: Borac bez licence za Premijer ligu

Banjalučki Borac s obzirom da nije dobio licencu neće se moći nadmetati u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

Kao što je poznato na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, održanoj 19. juna 2018. godine usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva FK Borac Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova N/FS BiH od 29. maja 2018. godine, zatraži hitno mišljenje nadležnog organa UEFA-e. Shodno tom zaključku, 20. juna 2018. godine zatraženo je relevantno mišljenje od UEFA Odjela za licenciranje klubova, navode iz N/FS BiH.

U dopisu dostavljenom u N/FS BIH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova 21. juna 2018. godine, navedeno je da su komisije za licenciranje klubova nezavisne u donošenju odluka, te da su njihove odluke konačne i obavezujuće, a da Izvršni odbor N/FS BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova.

U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar takmičenja u BHT Premijer ligi BIH za sezonu 2018/2019, žrijebanje takmičarskih brojeva klubova za novo prvenstvo biće obavljeno u hotelu “Terme“ na Ilidži 27. juna u 12 sati, u skladu sa prethodno donesenim odlukama i sa klubovima kojima su nadležne komisije za licenciranje klubova izdale potrebne licence, istakli su iz bh. kuće fudbala.

Dakle, Borac s obzirom da nije dobio licencu neće se moći nadmetati u Premijer ligi BiH, dok će njegovo mjesto zauzeti zenički Čelik.

 

Izvor: n1
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog