Vijesti

Dodik: Britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i Srpske, Vučić to vrlo dobro zna

Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i Republike Srpske, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

Dodik za današnji Kurir kaže da postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a pretpostvalja da je ista situacija i u Srbiji, i da je to jedan od načina da nas destabilizuju.

Dodik je objasnio odakle mu dokazi za to.

– Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim uticajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora – istakao je Dodik.

Predsjednik RS ukazuje da se ne radi o običnim vojnicima, pješadincima, već specijalcima koji se obavještajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije.

Na konstataciju da je pomenuo i destabilizaciju Srbije, Dodik kaže da je to “jedna te ista stvar” i da je “vjerovatno da to rade i u Srbiji”.

Na podsjećanje da je rekao da i u Srbiji imaju prislušni centar, Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvijek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

– Dokaz je u činjenici da je već ranije obavještajna služba BiH otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i RS. Svako ko je ovdje upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog – kazao je on.

Na pitanje da li je obavijestio predsjednika Vučića o tome, Dodik odgovara da “Vučić to vrlo dobro zna”.

 

Izvor: Tanjug
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog