Sport

Marko Starčević i Amila Šunje Rizvan pobjednici prve „Termag Challenge Race“ trke

Više od osamdeset takmičara, rekreativaca i profesionalnih sportista, učestvovalo je juče na Jahorini u prvoj „Termag Challenge Race“ trci, koja je u organizaciji hotela „Termag“ održana na sedam kilometara dugoj stazi po brdovitim, blatnjavim i šumskih predjelima planine.

Prvi kroz cilj prošao je Marko Starčević iz Pala, inače profesionalni biatlonac i reprezentativac BiH u biatlonu, koji je novinarima istakao da su prvi utisci sa terena da se radi o teškoj i zahtjevnoj stazi.

„Prezadovoljan sam rezultatom, ranije sam učestvovao na Bjelašnici na trci od 39 kilometara i tu sam bio prvi, oborio rekord za pola sata, tako da, s obzirom na naporne treninge, očekujem dobre rezultate u budućnosti“, kaže Starčević.

On kaže da staza nije bila nimalo laka, te da su ga sačekale mnogobrojne prepreke poput uspona i blata na terenu.

Pobjednik u ženskoj konkurenciji takmičara Amila Šunje Rizvan istakla je da prvi put učestvuje u jednoj trci sa preprekama.


Ona je čestitala organizatoru trke, koji je, prema njenim riječima, najavio da trka neće biti previše zahtjevna, što se, kako kaže, na kraju i ispostavilo.

„Staza je bila izazovna zbog kiše koja je padala, tako da je bilo dosta blata, što mi se jako svidjelo i nadam se da je ovo samo jedna u nizu trka na našim područjima, zbog velikog izazova i zabave“, kaže Šunje Rizvan.

Čast da otvori današnju trku imao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković koji je novinarima rekao da je ova sportska manifestacija primjer da Jahorina ide dobrim putem, kada je u pitanju ljetna ponuda.

„Hotel „Termag“ kao jedan od najvažnijih, najljepših i najprepoznatljivijih hotela na Jahorini opet pokazuje zašto je najbolji. Očigledno je da ljudi idu u korak sa vremenom“, istakao je Vuković i dodao da je za svaku pohvalu današnja organizacija ove trke.

Vuković je pobjedniku u muškoj konkurenciji Marku Starčeviću, te Nevenu Cicoviću i Samir Haliloviću, drugoplasiranom i trećeplasiranom učesniku današnje trke uručio vrijedne nagrade.

U ime kompanije „PROINTER“ iz Banjaluke nagrade je za pobjednika Amilu Šunje Rizvan, te drugoplasiranu Eminu Mahmutović i trećeplasiranu Džanu Karadžu, uručio Vlatko Vukotić.

U organizaciji „Termag Challenge Race“ trke učestvovali su Olimpijski centar „Jahorina“ i Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo.

 
 
Autor: Miljan Rašević
 
Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog