Sport

ŽOK „Jahorina“ mladim snagama „napada“ Premijer ligu BiH

Nakon zadovoljavajućeg učinka u Premijer ligi BiH za odbojkašice u protekloj sezoni, Ženski odbojkaški klub „Jahorina“ iz Pala u narednu, 2018/19. sezonu ulazi sa gotovo istom postavom, ojačanom mladim snagama iz juniorskog sastava.

Trener „Jahorine“ Danilo Tadić u razgovoru za „Frontal“ kaže da je klub ove sezone napustila samo jedna igračica, te da za narednu sezonu planira da oformi tim predvođen mladim nadama, koje će imati šansu da igraju protiv najboljih bh. klubova na terenu.

„Za sada, naš klub je napustila samo Jovana Papaz, koja je otišla u Sjedinjene Američke Države. Ukoliko uspijemo da do početka sezone zadržimo prošlogodišnji igrački kadar, trudićemo se da u prvu postavu uvedemo najbolje mlade igračice iz omladinskog pogona“, kaže Tadić.


Tadić ističe da je cilj kluba da obezbjedi kvalitetnu ekipu, koja će u narednim godinama imati stabilan tim predvođen mladim igračicama, poniklim u „Jahorini“.

„Jahorina“ je prethodne sezone, nakon što se u „elitu“ bh. odbojke vratila kao šampion Republike Srpske, takmičenje završila na petom mjestu, što je bio više nego dobar rezultat za Upravu, koja nije u zavidnoj finansijskoj situaciji.

„Generalno, svake godine imamo finansijskih problema. Imamo minimalnu novčanu pomoć od opštine Pale i Skupštine grada Istočno Sarajevo, što nam je dovoljno da platimo kotizaciju, članarinu, prevoz i ručak na gostovanjima, što je ponekad i upitno“, kaže Tadić i dodaje da veliku pomoć klub ima od lokalnih privrednika.

On dodaje da novčana sredstava za nabavku sportske opreme poput dresova, patika i drugih rekvizita, klub obezbjeđuje zbog dobre saradnje sa sponzorima kluba i lokalnim privrednicima, koji nerijetko žele ostati anonimni.

„Po povratku u Premijer ligu BiH, sezonu smo počeli sa jednom garniturom dresova, a kasnije smo uz pomoć prijatelja uspjeli da obezbjedimo novu garnituru, trenerke i patike za odbojkašice. Sponzori i prijatelji kluba su ti koji su nam i ove godine omogućili da imamo tri nove garniture dresova za narednu sezonu, kao i majice za omladinske sastave“, kaže Tadić.

Trener „Jahorine“ podsjeća da je klub, zbog novih pravila u takmičenju, mora da obezbjedi nosače banera, kameru za snimanje utakmica, a od ove godine ih očekuje uvođenje „data volley“ statistike, za šta će im biti potrebna tehnička oprema poput laptopa i osobe, koja će raditi posao statističara.


Tadić dodaje da očekuje dobru igru svoje ekipe u narednoj sezoni, gdje im nije cilj napasti titulu šampiona BiH, što neće biti lako, pored jakih ekipa poput „Bimal Jedinstva“ iz Brčkog, „Gacka“ i „Kule Gradačac“.

„Ekipa „Jedinstva Bimal“ iz Brčkog je uvijek stabilan i jak tim, kao i „Kula Gradačac“, koji svake godine imaju kvalitetan igrački kadar. Osim njih, među našim najtežim protivnicima je i ekipa „Gacka“, koja u kontinuitetu ima dobar i kvalitetan tim“, kaže Tadić za „Frontal“.

On dodaje da, bez obzira, što njegov tim čine uglavnom mlade i talentovane odbojkašice, „Jahorina“ može da se nosi i sa najjačima.

 

Autor: Miljan Rašević

 

 

 

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog