Sport

"Delfini" šampioni Evrope četvrti put zaredom: "Neka slavi Srbija"

Vaterpolisti Srbije četvrti put zaredom postali su šampioni Evrope, pošto su sinoć u finalnom meču u Barseloni, poslije boljeg izvođenja peteraca, savladali domaćina Španiju 5:3. U regularnom dijelu susreta bilo je 7:7.

Srbija je četvrti put zaredom vaterpolo šampion Evrope! 

Dugo se nije desilo da bude teže, ali je možda zato i slađe. Poslije boljeg izvođenja peteraca (5:3), Srbija je u Barseloni savladala Španiju i pokazala da je najbolji tim na kontinentu.

Poslije četiri odigrane četvrtine bilo je nerešeno 7:7, iako su Španci tokom većeg dijela susreta imali rezultatsku prednost, u nekoliko navrata i od dva gola.

Ipak, izabranici Dejana Savića u svakom trenutku su znali šta treba da rade, stigli, čak i prestigli prednost Španije, da bi u završnici meča imali i napad za pobjedu.

Prlainović nije stigao da uputi šut, pa je pobjednika duela između Srbije i Španije odlučivalo bolje izvođenje penala, kao i 2009. godine u finalu Svjetskog prvenstva u Rimu, kada su igrale iste selekcije.

I rezultat je ponovo bio isti! Svi srpski vaterpolisti bili su precizni – Filipović, Prlainović, Aleksić, Mandić i Ćuk, dok je u španskom timu bio neprecizan Fernandez.

Srbija je šampion Evrope posle boljeg izvođenja peteraca

U regularnom dijelu igre, Prlainović je dao dva gola, a u strelce su se upisali Jakšić, Aleksić, Mitrović, Mandić i Ćuk. Kod Španije su po dva puta pogodili Perone i Malarah.

Srbija je tako, ako se računaju i medalje Jugoslavije, osmi put postala šampion Evrope, četvrti put zaredom, što nikome nije pošlo za rukom već 80 godina.

Filip Filipović najbolji igrač Evropskog prvenstva 

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović izabran je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva u Barseloni.

Čestitka predsjednika Vučića i predsjednika Dodika

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je vaterpolistima četvrtu uzastopnu titulu na evropskim šampionatim.

"Hvala za veliku radost koju ste doneli Srbiji i našem narodu! Želim vam da Evropom i svetom vladate i u godinama pred nama", poručio je predsjednik Vučić na Tviteru.

Vaterpolistima su čestitke uputili i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i predsjednica Narodne skupštine Maja Gojković. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku vaterpolo reprezentaciji Srbije povodom osvajanja titule prvaka Evrope.

Izuzetno mi je zadovoljstvo dau ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime svim igračima, selektoru i stučnom štabu uputim najiskrenije čestitke, povodom osvajanja titule prvaka Evrope.

Sa najboljim željama za mnogo uspjeha u daljim takmičenjima, uvjeren sam da ćete nastaviti postizati zapažene rezultate i da ćemo se zajedno radovati vašim pobjedama, navodi se u čestitki predsjednika Republike.

Veliko slavlje na ulicama Banjaluke

Građani Banjaluke sinoć su slavili na ulicama ovog grada nakon što je u finalnom susretu Evropskog vaterpolskog prvenstva u Barceloni reprezentacija Srbije pobijedila Španiju boljim izvođenjem peteraca nakon što je utakmica završila 7 - 7.



(Foto: N1)


Izvor: rts/rtrs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog