Sport

Odbojkaši Srbije u Palama počeli pripreme za Svjetsko prvenstvo

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je kasno sinoć u Pale na drugi, bazični, dio priprema pred Svjetsko prvenstvo, koje će se od 9. do 30. septembra 2018. godine održati u Italiji i Bugarskoj.

Selektor Srbije Nikola Grbić rekao je novinarima da će njegov tim u Palama trenirati narednih 15 dana, kroz program koji će se sastojati od četiri ciklusa raspoređena na po tri dana. 


„Ovo što smo do sada radili u Beogradu bio je uvod u ono što nas ovde čeka. Odlučili smo da ponovo dođemo u Pale jer ovde imamo odlične uslove za rad, imamo salu samo za nas, izolovanost i mirnoću u radu i boravku“, rekao je Grbić novinarima.

On je istakao da reprezentativce Srbije u narednim danima očekuju teške i veoma važne pripreme, čiji rezultati će se vidjeti na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Grbić je dodao da će domaća publika u Palama sigurno imati priliku da posjeti trening odbojkaša u SPC „Peki“.

„Prošli put smo počeli pripreme u Palama i nije bilo prilike da radimo treninge koji bi bili interesantni publici, jer se nije videla igra. Ovde ćemo proći uvodni deo, a nakon tri dana ćemo odmah početi sa igrom i situacijama iz igre, što će publici biti interesantno“, kaže selektor Srbije.

Kada je u pitanju odbojka u Palama, Grbić kaže da ga ne iznenađuje to što je trenutno uspješanija i popularnija ženska odbojka (ŽOK „Jahorina“) nego muška, iz razloga što je danas sve manje dječaka zainteresovanih za bavljenje odbojkom.

„Broj devojčica i dečaka koji počinju da se bave odbojkom u Srbiji je neuporediv. Dečaka je veoma, veoma malo, dok devojčica ima na pretek. U tom smislu, normalno mi je da čujem da je ženski klub ovde mnogo napredovao u odnosu na muški, ali nadam se da će i oni biti dobri“, istakao je Grbić ukazujući na to da oba kluba imaju odlične uslove za rad.

Srednji bloker u nacionalnom timu Srbije Marko Podraščanin nije krio zadovoljstvo što je po drugi put došao sa reprezentacijom na pripreme u Pale.

„Pre svega, drago mi je što smo ovde i mogu reći da su nam pripreme u Palama donele sreću prošli put, tako da smo iskoristili i ove godine da dođemo ovde“, istakao je Podraščanin.

On je dodao da je zadovoljan smještajnim uslovima, te da će imati odlične uslove za rad i pripreme pred važno takmičenje u SPC „Peki“, što im je posebno važno.

„Mi smo nekih osam dana trenirali u Beogradu, ali ovde kreću pravi treninzi i mislim da će nam doneti sreću, i da ćemo osvojiti medalju“, ističe Podraščanin.

Odbojkaši Srbije na Svjetskom prvenstvu igraće u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Rusijom, Australijom, Tunisom i Kamerunom. 

 

Autor: Miljan Rašević
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog