Sport

Đoković bolji od Federera za istoriju i titulu u Sinsinatiju

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Rodžera Federera sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) u finalu turnira u Sinsinatiju, čime je postao prvi teniser u istoriji sa osvojenim svih devet turnira Masters 1000 serije.

Novak Đoković ispisao je nove stranice teniske istorije, pošto je postao prvi u istoriji sporta koji je osvojio svih devet turnira Masters 1000 serije, pobjedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom, nakon sat vremena i 25 minuta tenisa.

Meč lopta Novaka Đokovića

Novak je sjajno odigrao turnir koji je za njega bio veoma naporan, pošto je do finala svaki meč igrao po tri seta, a četvrt i polufinale je igrao u istom danu.

U finalu protiv Federera Novak je uspio da prekine niz Federera od četiri godine bez izgubljenog servis gema u Sinsinatiju.

U prvom setu Novak je već nagovijestio da Federer neće imati nimalo lak posao protiv srpskog tenisera, pa je nakon tri neiskorišćene brejk lopte u prvim gemovima, Đoković protivniku oduzeo set u sedmom gemu za vođstvo od 4:3, što je prethodilo osvojenom setu nakon 38 minuta igre. 

Drugi set išao je drugačijim tokom, pošto je Švajcarac rano došao do brejka i vođstva od 2:0.

Novak je uspio da uzvrati brejk već u narednom gemu, a do drugog brejka u setu, a trećeg na meču došao je ponovo u sedmom gemu, ponovo je poveo sa 4:3, što je omogućilo da se sa 6:4 osvoji drugi set.

Novak je postao prvi igrač u istoriji sa tzv. "Zlatnim mastersom", pošto je osvojio svih devet Masters turnira.

 

Izvor: RTS
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog