Sport

26 година од оснивања Фудбалског савеза Републике Српске

5. септембра 2018 године., навршава се 26 година од оснивања Фудбалског савеза Републике Српске. Oснивачка Скупштина Фудбалског савеза Републике Српске одржана је 5. 09. 1992. године.

Tог дана изабран је први предсједник Бранко Лазаревић, именован генерални секретар Родољуб Петковић, започета су прва такмичења, организовани општински и подручни фудбалски савези, одигране прве репрезентативне утакмице, те организоване судијска и тренерска организација.

Предсједника Бранка Лазаревића на челу савеза замјенио је Др Милан Јелић, на мјесту генералног секретара наставио је да ради Родољуб Петковић.

Послије смрти  Др Милана Јелића, на мјесто предсједника изабран је Миле Ковачевић, а од 2017. године вршилац дужности генералног секретара је Горан Ћејић, који је наслиједио Родољуба Петковића који тада одлази у пензију.

ФСРС се данас састоји од 377 клубова са 14 743 регистрована фудбалера, седам подручних фудбалских савеза и шеснаест општинских – градских фудбалских савеза, организованим судијским и тренерским сегментом, који константно ради на властитој едукацији.    

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog