Sport

Интересовање за тренирање у Џиу џицу клубу „Јахорина“ све веће

Џиу џицу клуб „Јахорина“ је први паљански џиу џицу клуб. Oснован je у октобру 2016. године и до данас је успио да привуче велику пажњу и заинтересује младе да се опробају у овој врсти јапанске борилачке вјештине.

Према ријечима предсједника клуба и једног од главних тренера „Јахорине“ Стефана Босиљчића, за овај спорт и клуб тренутно влада велико интересовање код младих, а у току је и упис нових чланова.

Босиљчић за Фронтал каже да су његове колеге Дејан Јеркић, спортски директор клуба, Стефан Абула и он прије двије године дошли на идеју да покрену прву, како они кажу, „џиу џицу породицу“ у Палама.


Стефан Босиљчић

Босиљчић истиче да су по добијању мајсторских звања као тадашњи чланови Карате клуба „Заншин“ и џиу џицу клуба „Славија“ кренули у формирање сопственог џиу џицу клуба на Палама.

„Џиу џицу је један од најстаријих спортова у свијету и то је једна разноврсна, комплексна борилачка вјештина у којој се раде три нивоа, односно ударачке технике руком и ногом, други ниво бацачке технике и чишћења, а трећи ниво се ради у партеру на струњачи, то јесте полуге, гушења, захвате и остале технике које долазе саме по себи“, каже Босиљчић.

Он додаје да су у клубу задовољни досадашњим радом, те да клуб данас броји око 70 чланова у свим узрасним категоријама, те да осим сарадње и подршке са општином Пале, рад клуба помажу и локални привредници.

Босиљчић истиче да је Џиу џицу клуб „Јахорина“ у протекле двије године, од како постоји, учествовао на око 13 такмичења.


„По категоријама, најбоље резултате до сада остварили су Огњен Божовић у надама, Матеја Нинковић у пионирима, Бојан Вучковић у кадетима, Никола Лучић у јуниорима и Жељко Вучковић у сениорима, као и још много њих по категоријама који је на сваком такмичењу по неку медаљу“, каже Босиљчић и додаје да у млађим категоријама има велики број дјеце код којих је примјећена изузетна посвећеност тренизима и раду.

Босиљчић додаје да их у наредном периоду, у октобру мјесецу, очекује ново такмичење у Источном Сарајеву, у организацији Џиу џицу клуба „Славија“.

„Након тога, у Македонији имамо такмичење у организацији наших пријатеља код којих смо и раније учествовали и донијели двије медаље. У децембру ове године очекује нас и полагање за све категорије, након чега идемо на зимску паузу“, каже Босиљчић.

У марту 2019. године „Јахорину“ очекују припреме и учешће на Републичком такмичењу у џиу џицу.

Босиљчић напомиње да је у току упис нових чланова у Џиу џицу клуб „Јахорина“, а сви заинтересовани се могу јавити на бројеве телефона: 065 709 895; 065 240 816 и 066 951 485.

Чланарина у овом клубу износи 20 КМ, а тренинзи се одвијају у сали „Јахорине“ у Тржном центру „Бест“, на другом спрату, понедјељком, сриједом и петком од 18:00 до 19:30 (прва група) и 19:30 и 21:00 (друга група). 

 

Фронтал/Миљан Рашевић

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog