Republika Srpska

“Србијанка” стиже у Српску

Фабрика за производњу ЛЕД расвјете фирме “Вајс лајт” из Угриноваца код Београда ускоро би требало да буде отворена у кругу паљанске индустријске зоне “Фамос-Коран”.

Ријеч је о пројекту и инвестицији у оквиру којих је изграђен објекат у кругу некадашње фабрике “Фамос” и тиме оживљена ова пословна зона, коју је општина недавно откупила и постала њен власник.

Према ријечима начелника општине Пале Бошка Југовића у почетку ће у новим погонима бити запослено 15 људи, а тај број ће касније бити повећан на 30.

- Биће запослени радници машинске и електротехничке струке, који ће у међувремену морати да прођу обуку и стручно усавршавање, јер је ријеч о специфичној производњи - истакао је Југовић наводећи како је ова фабрика најбољи примјер да објекат, који је пропадао, може постати респектабилан, те да је урађен у складу са најсавременијим стандардима за производњу ЛЕД расвјете.

Директор предузећа “Вајс лајт” Виктор Вајс нагласио је да је ово прва инвестиција ове компаније ван граница Србије, а Пале су, како је рекао, биле логичан избор због повољних услова инвестирања.

- Наша компанија је прва српска фабрика ЛЕД сијалица и једина компанија у региону којој је примарна дјелатност производња ЛЕД расвјете. Сви наши производи направљени су по највишим европским стандардима и посједују сертификате, а и плод су домаћег знања - казао је Вајс и навео да је главна карактеристика ЛЕД освјетљења што штеди енергију, а самим тим и новац.

Како је рекао, у односу на класичне, ЛЕД сијалице које производи ова фирма из Угриноваца код Београда, троше десет пута мање енергије и могу да раде до 35.000 сати.

- Квалитет наших сијалица, које се на тржишту продају под именом “србијанка”, еквивалентан је квалитету сијалица водећих свјетских произвођача, док је цијена и до 40 одсто нижа - додао је Вајс.+++

 

 “Некрадљиве” сијалице

У понуди фирме “Вајс лајт” одскора се налазе и сијалице које не могу бити украдене.

- Имали смо ситуацију да су једном нашем клијенту украли све наше тек постављене сијалице. Тада смо осмислили својеврсне “некрадљиве” сијалице, које могу да буду постављене само помоћу посебног кључа. Када покушате да је одврнете, сијалица се само врти у руци, не може да буде демонтирана - објаснио је Виктор Вајс.

 

Извор: Глас Српаске
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog