Banja Luka

Седмица у знаку Универзитета у Бањој Луци

Сљедећу седмицу обиљежиће бројне манифестације, које ће се одржати поводом 43 године успјешног рада и развоја Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ).

Обиљежавање почиње 6. новембра 2018. године у 10 часова, када ће на платоу између Правног и Машинског факултета бити одржан помен и положени вијенци погинулим студентима и радницима Универзитета у Бањој Луци.  Иначе, на Спомен плочи која се налази између Правног и Машинског факултета исписана су имена 87 студената и радника Универзитет који су страдали у протеклом раду.

Дан касније, у Народном позоришту Републике Српске, у 12 часова биће одржана Свечана академија поводом 43 године Универзитета.  Тим поводом у Народном позоришту, окупићеће се ректори и проректори универзитета из Републике Српске,Федерације БиХ, Србије, Македоније, Словеније, Хрватске и других земаља.  

Међу најављеним гостима су и високе званице из свијета политике, културе и јавног живота Републике Српске.

Универзитет је у каледнар активности поводом обиљежавања 43 године успјешног рада, уврстио и промоцију доктора наука. Наиме, 8. новембра 2018. у просторијама Ректората, проф. др Радослав Гајанин, ректор УНИБЛ, промовисаће 31 доктора наука који су у протеклих година на нашем универзитету одбранили своје докторске дисертације и стекли звање доктора наука.

 

Frontal

 

 

 
Twitter
Anketa

Da li vlasti u BiH trebaju da nagrade građane koji se vakcinišu protiv kovida-19?

Rezultati ankete
Blog