Frontal Blog Challenge

10 savjeta za mlade koji (ne) žele napustiti BiH i postati uspješni

1. Poštuj tetku iz Njemačke kao majku svoju. 2. Idi dok si mlad iz BiH, a vrati se u svoju državu kada budeš u penziji logično.

3.Ako ti je mrsko ići u EU ubaci se u državnu firmu preko štele i ostani na toj poziciji do kraja života. Budi neki savjetnik savjetnika za savjetovanje u savjetništvu. Pored posla bavi se i nekim sportom. Ojačaj svoj bogati imunitet. Treniraj košarku, atletiku, plivaj brate, bacaj koplje na sirotinju iz privatnog sektora, igraj tenis, a ako ništa šetaj.

4. Nemaš posao? Nisi još pronašao štelu? Nemaš svoje ljude na svakom ćošku? Ne znaš kako pokrenuti svoj biznis? Muka ti je od svakodnevnih kafa na tuđi račun? Ne brini, tvoje vrijeme će doći!

Budi strpljiv, pa se suzdrži, pa sačekaj još koju godinu da ti neko sredi posao i to je to.

5. Napravi tetovažu Josip Broz Tito ( Font 44 ) na leđima, skupljaj Zmajeve kugle, ponavljaj riječ Goku i možda ga vratiš iz mrtvih. Ako ne uspiješ, onda napravi novog modernog Titu. Be creative!

6. Ne pomaži drugima u nevolji ni slučajno! Nek' komšiji crkne krava, a može i neka druga životinja po njegovom izboru.

7. Raspravljaj se do kraja života sa svojim poznanicima iz drugih entiteta o tome ko je počeo rat.

8. Dokaži da je tvoja religija ispravnija od njihove, a ako opet ne vjeruju pusti budale neka misle da su oni u pravu.

9. Šuti, trpi, ne kači se! Nemoj se boriti za sebe i za prava drugih ljudi.

10. Kada neko priča o političaru kojeg ne voliš reci glasno i jasno da ga ne voliš, neka svi prisutni čuju. Ako slučajno vidiš tog političara uživo reci mu to u sebi. Budi oprezan da ti ne izleti.

Cilj ovog teksta je da vas obrnuta psihologija motiviše, na neki način razljuti i da vam proradi inat u inat svim problemima u društvu.

 

Autor: Aleksandar Ganilović

#FrontalBlogChallenge

Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH.

 

Povezane vijesti: 7 stvari koje želim da moji učenici zapamte

 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog